Relaties

Om een lid of bedrijf te kunnen factureren, moet er in de Financiële Applicatie een relatieprofiel aanwezig zijn. Dat betekent dat er een profiel is waarop de financiële gegevens worden bewaard, de factuurgeschiedenis wordt bijgehouden, en waar bankgegevens en incassomandaten worden opgeslagen. Het relatieprofiel is niet hetzelfde als het Organisatieprofiel. Genkgo heeft voor alle leden in de Organisatie Applicatie alvast een relatieprofiel aangemaakt. De instellingen heeft u als het goed is eerder gecontroleerd in Synchronisatie Organisatie.

Overzicht

Wanneer u op ‘Relaties’ in de Financiële boom klikt, krijgt u in het hoofdgedeelte een overzicht van alle relaties te zien. Het overzicht weergeeft het relatienummer (#), de naam van de relatie, of het relatieprofiel is gekoppeld aan een organisatieprofiel, en of de relatie toestemming heeft gegeven voor automatische incasso.

Door op de naam of het relatienummer van de relatie te klikken, komt u bij het relatieprofiel. U kunt het gekoppelde organisatieprofiel bekijken door te klikken op ‘Gekoppeld’ onder ‘Organisatie’. Verder kunt u relaties waaraan nog geen facturen zijn gekoppeld, verwijderen door op  te klikken.