Wachtwoord vereisten

Het wachtwoord in het systeem is gebonden aan vereisten. Op veel websites wordt ervoor gekozen om de vereisten volledig vast te leggen. Bij Genkgo is dat niet zo. Je kan op meerdere manieren voldoen aan onze eisen.

• Meer tekens gebruiken
  • Zowel kleine als hoofdletters gebruiken
  • Zowel cijfers als letters gebruiken
  • Gebruik maken van bijzondere tekens

De reden dat Genkgo de vereisten niet vastlegt is als volgt.

1. Vaste eisen betekent niet dat het wachtwoord automatisch veiliger is. Het gaat om entropy en het genereren van mogelijke combinaties. 4 willekeurige woorden achter elkaar kunnen moeilijker te kraken zijn dan 10 karakters met hoofdletters, kleine letters en cijfers.
  2. Het is niet prettig voor mensen die een Password Manager gebruiken
  3. De controle op wachtwoorden zal in de toekomst alleen maar dynamischer worden. Deze zal in de toekomst op meer worden gecontroleerd dan alleen de karakters. Denk aan de volgende mogelijkheden.
    1. Wachtwoorden mogen niet de naam van de website of naam van de gebruiker bevatten.
    2. Wachtwoorden worden in de toekomst vergeleken met een database van eerder gekraakte wachtwoorden.