Voorbeelden

Op deze pagina zijn verschillende voorbeelden te vinden van hoe u een activiteit op correcte wijze kunt instellen. Er wordt bij bepaalde voorbeelden onderscheid gemaakt tussen 'gebruikers' en 'niet-gebruikers'. Gebruikers zijn personen die kunnen inloggen op de website, bijvoorbeeld de leden van een vereniging. Niet-gebruikers kunnen niet inloggen, dit zijn bijvoorbeeld externe bezoekers. Daarnaast wordt onderscheid gemaakt tussen niet-betaalde en betaalde activiteiten.

Niet-betaalde activiteiten

Betaalde activiteiten

Voorbeeld 1: Activiteit zonder inschrijving

Wanneer: Als u een activiteit wilt aankondigen.
Wat: De activiteiten module.

Handelingen

1. Druk op 'Nieuwe activiteit'.
  2. Geef het evenement een titel.
  3. Kies een start- en einddatum.
  4. Sla de activiteit op met de knop 'opslaan'.

Voorbeeld 2: Activiteit met besloten inschrijving voor gebruikers

Wanneer: Als gebruikers zich kunnen inschrijven zonder extra informatie.
Wat: De activiteiten module.

Handelingen

1. Open de activiteit met 'bewerken', te herkennen aan het icoontje van een potlood.
  2. Navigeer op de pagina naar de categorie 'Inschrijfmethode'.
  3. Kies voor methode 'één klikinschrijving'.
  4. Bij 'Maximaal inschrijven' geeft u aan hoeveel gebruikers zich kunnen inschrijven.
  5. Geef met 'Deelnemerslijst niet publiceren' aan of de inschrijving privé zijn. Dit betekent dat andere gebruikers op de website niet kunnen zien wie zich al heeft ingeschreven.
  6. Geef aan of u een reservelijst wilt inschakelen. Gebruikers kunnen zich dan inschrijven voor de reservelijst als het maximaal aantal inschrijvingen is bereikt.
  7. Sla de activiteit op met de knop 'opslaan'.

Voorbeeld 3: Activiteit met uitgebreide besloten inschrijving voor gebruikers

Wanneer: Als gebruikers zich kunnen inschrijven, terwijl u naast bekende gegevens extra informatie nodig heeft.
Wat: De activiteiten- en formulieren module.

Soms is het nodig om meer informatie te hebben voor een bepaalde activiteit. Bijvoorbeeld 'bent u vegetariër?', of 'heeft u een parkeerkaart nodig?'. Door een formulier te koppelen aan de activiteit kan de gebruiker extra velden invullen. De ingevulde velden worden opgeslagen en zijn door de beheerder te wijzigen en exporteren.

Tip: raadpleeg voor meer info over formulieren het helpartikel 'Formulieren'.

Handelingen

1. Maak eerst het formulier aan. Dit doet u door onder de hoofdpagina 'formulieren' een pagina aan te maken.
  2. Stel het formulier in naar wens en bevestig dit met 'opslaan'.
  3. Open de activiteit met 'bewerken', te herkennen aan het icoontje van een potlood.
  4. Navigeer op de pagina naar de categorie 'Inschrijfmethode'.
  5. Kies voor methode 'via formulier'.
  6. Navigeer op de pagina naar de categorie 'Formulier'.
  7. Selecteer hier het formulier dat u zojuist heeft aangemaakt.
  8. Sla de activiteit op met de knop 'opslaan'.

Voorbeeld 4: Activiteit met openbare inschrijving

Wanneer: Als niet-gebruikers zich kunnen inschrijven voor een activiteit.
Wat: De activiteiten- en formulieren module.

Alleen gebruikers kunnen gebruik maken van de inschrijfmogelijkheid bij activiteiten. Soms wilt u echter dat ook niet-gebruikers zich kunnen inschrijven. Een openbare inschrijving gaat via een formulier.

Tip: raadpleeg voor meer info over formulieren het help artikel 'Formulieren'.

Handelingen

1. Maak eerst het formulier aan. Dit doet u door onder de hoofdpagina 'formulieren' een pagina aan te maken.
  2. Stel het formulier in naar wens en bevestig dit met 'opslaan'.
  3. Open de activiteit met 'bewerken', te herkennen aan het icoontje van een potlood.
  4. Vink bij de eigenschappen het veld 'Externe activiteit' aan.
  5. Navigeer op de pagina naar de categorie 'Activiteit doorsturen naar webpagina'.
  6. Druk hier naast het invoerveld 'Doorsturen' op de knop 'kies link'.
  7. Navigeer in de pop-up naar de pagina 'Formulieren' en selecteer aan de rechterzijde het juiste formulier.
  8. Sla de activiteit op met de knop 'opslaan'.

Voorbeeld 5: Activiteit met besloten inschrijving voor gebruikers én een openbare inschrijving voor niet-gebruikers

Wanneer: Als zowel gebruikers als niet-gebruikers zich kunnen inschrijven voor een activiteit. Hierbij hoeven gebruikers geen formulier in te vullen.
Wat: De activiteiten- en formulieren module.

Alleen gebruikers kunnen gebruik maken van de inschrijfmogelijkheid bij activiteiten. Soms wilt u echter dat ook niet-gebruikers zich kunnen inschrijven. Een openbare inschrijving gaat via een formulier.

Tip: raadpleeg voor meer info over formulieren het help artikel 'Formulieren'

Handelingen

1. Maak eerst het formulier aan. Dit doet u door onder de hoofdpagina 'formulieren' een pagina aan te maken. Het formulier dat u heeft aangemaakt is het formulier dat niet-gebruikers zullen invullen.
  2. Stel het formulier in naar wens en bevestig dit met 'opslaan'.
  3. Open de pagina met het formulier op de website.
  4. Selecteer de URL uit de adresbalk van de browser en kopieer deze naar het klembord en plak deze in een bestand zodat u er weer makkelijk bij kan.
  5. Open de activiteit met 'bewerken', te herkennen aan het icoontje van een potlood.
  6. Navigeer op de pagina naar de categorie 'Beschrijving'. Maak een nieuwe paragraaf aan waarin u de instructies voor niet-gebruikers invoert. Voer een hyperlink in, navigeer naar het formulier dat zojuist is aangemaakt en druk op 'opslaan'. De inschrijving voor niet-gebruikers is nu klaar.
  7. Navigeer op de pagina naar de categorie 'Inschrijfmethode'.
  8. Kies voor methode 'één klikinschrijving'.
  9. Bij 'Maximaal inschrijven' geeft u aan hoeveel gebruikers zich kunnen inschrijven.
  10. Geef met 'Deelnemerslijst niet publiceren' aan of u de inschrijving privé zijn. Dit betekent dat andere gebruikers op de website niet kunnen zien wie zich al heeft ingeschreven.
  11. Geef aan of u een reservelijst wilt inschakelen. Gebruikers kunnen zich dan inschrijven voor de reservelijst als het maximaal aantal inschrijvingen is bereikt.
  12. Sla de activiteit op met de knop 'opslaan'.

Voorbeeld 6: Activiteit met betaalde inschrijving voor gebruikers

Wanneer: Als gebruikers zich kunnen inschrijven voor een activiteit met betaling.
Wat: De activiteitenmodule en iDEAL koppeling.

Om betalingen te koppelen aan een inschrijvingen dient uw Genkgo installatie te beschikken over een iDEAL koppeling. Neem contact met ons op om deze aan te vragen.

Handelingen

1. Open de activiteit met 'bewerken', te herkennen aan het icoontje van een potlood.
  2. Navigeer op de pagina naar de categorie 'Inschrijfmethode'.
  3. Kies voor methode 'één klikinschrijving'.
  4. Navigeer op de pagina naar de categorie 'Inschrijving voor ingelogde gebruikers'.
  5. Zet een vinkje bij het veld 'Betaling'.
  6. Navigeer op de pagina naar de categorie 'Betaling'.
  7. Voer bij 'Prijs per ticket' de prijs per inschrijving in.
  8. Sla de activiteit op met de knop 'opslaan'.

Voorbeeld 7: Activiteit met betaalde openbare inschrijving

Wanneer: Als niet-gebruikers zich kunnen inschrijven voor een betaald evenement
Wat: De activiteiten- en formulieren module, iDEAL koppeling.

Om betalingen te koppelen aan een inschrijvingen dient uw Genkgo installatie te beschikken over een iDEAL koppeling. Neem contact met ons op om deze aan te vragen.

Zoals in voorbeeld 4 is uitgelegd, wordt bij een openbare inschrijving gebruik gemaakt van een formulier. Als u een koppeling met Mollie of Stripe heeft, kunt u een betaling koppelen aan het formulier