De algemene instellingen van het evenement

De algemene instellingen van het evenement zijn verdeeld in meerdere tabbladen:

Algemeen

Sommige velden uit dit onderdeel heeft u eerder bij het aanmaken van het evenement al ingevuld. Hier zijn de algemene instellingen van het evenement te configureren.

Eigenschappen

• Titel — Hier vult u de naam/titel van het evenement in.
  • Organisator — Selecteer de organisator van het evenement uit het uitklapmenu.
  • Verantwoordelijke - Hier kunt u aangeven welke rol of groep uit de Organisatie applicatie verantwoordelijk is voor de organisatie van het evenement.
  • Invoertaal — Selecteer de taal van het evenement, zodat deze op de website bij de juiste taal wordt ingevoerd. Het is mogelijk om later vertalingen in te stellen zodat het evenement meertalig op de website komt te staan
  • Afbeelding — Upload de afbeelding om weer te geven op de website in het overzicht van evenementen

Publiceren

• Publiceren op — Vul de datum in wanneer het evenement gepubliceerd moet worden op de website. Indien u nog geen datum van publicatie heeft, kunt u dit veld leeg laten. Let op! De datum van publicatie houdt niet in dat men zich dan kan inschrijven. Dit wordt ingesteld bij reserveringsperiodes en prijzen.
  • Websites — Selecteer de websites waar het evenement op moet worden gepubliceerd, door deze aan te vinken in de aanvinklijst.
  • Alleen publiceren op websites met invoertaal — Vink deze optie aan om het evenement alleen te publiceren op websites met dezelfde invoertaal die is ingesteld bij de eigenschappen.
  • Bedragen inclusief btw weergeven - Vink deze optie aan als de bedragen inclusief btw weergegeven dienen te worden.

Betaling

Als het mogelijk is om voor tickets te betalen, dient te worden aangegeven binnen welke termijn een betaling dient te geschieden nadat een gebruiker deze bestelling heeft geplaatst. Selecteer bij het veld 'Titel' één van de opties:

• Evenement is gratis
  • Betaling binnen 15 minuten na bestelling
  • Betaling binnen 1 uur na bestelling
  • Betaling binnen 1 dag na bestelling

Programma

Let op: dit onderdeel is alleen beschikbaar wanneer de Programmamodule en/of de Abstractmodule van Genkgo in het systeem aanwezig is.

De onderdelen ‘Programma’ en/of 'Abstract' verschijnen alleen wanneer er een evenement zonder programma of abstract is aangemaakt. Hier kan alsnog gekozen worden om een programma of de abstractmodule te activeren voor het evenement. Na het selecteren van de optie en het opslaan ervan, verandert het evenement in het type ‘congres’ (alleen programma) of wetenschappelijke cursus (programma en abstract). Dit kan niet worden teruggedraaid!

Zichtbaarheid

Geef hier aan voor wie het evenement zichtbaar is. Dit kan op algemeen niveau worden geregeld, maar ook procuct (ticketoptie) specifiek.

• Zichtbaarheid — Geef aan of het evenement zichtbaar is. Kies uit:
    • Voor iedereen die de webpagina bezoekt.
    • Alleen voor ingelogde gebruikers voor wie een ticketoptie beschikbaar is.
    • Alleen voor de ingestelde groepen
  • Zichtbaarheid ticketopties — Geef aan voor wie de producten/ticketopties zichtbaar zijn. Kies uit:
    • Voor iedereen die de webpagina bezoekt.
    • Alleen voor ingelogde gebruikers voor wie een ticketoptie beschikbaar is.
    • Alleen voor de ingestelde groepen

Facturatie

Hier kunt u ervoor kiezen om facturatie uit te schakelen, waardoor er geen facturen aangemaakt worden bij een bestelling. Dit is bedoeld voor testen. Door facturatie uit te schakelen onstaan er dan geen onnodige boekingen. Om facturatie uit te schakelen voor testen, vinkt u het hokje achter 'Facturatie uitschakelen' aan.

Locatiegegevens

Vul hier de locatiegegevens van het evenement in.

• Naam — Vul de naam van locatie in, bijvoorbeeld “Hoofdkantoor”.
  • Adres — Vul de adresgegevens in.
  • Plattegrond URL — Plaats een link naar een afbeelding van de plattegrond.

Voorwaarden

Indien er voor het evenement voorwaarden gelden, kan hier een link naar een bestand of webpagina worden geplaatst. Een deelnemer dient akkoord te gaan met de voorwaarden om de bestelling af te kunnen ronden. Om een bestand of webpagina te selecteren drukt u op 'kies bestand'. Er verschijnt een pop-up scherm waarin u kunt kiezen tussen het selecteren van een bestand of een webpagina. Selecteer het juiste bestand of de juiste pagina en sla dit op. Op de website wordt dit weergegeven als een aanvinkvak.

Website

Onder het tabblad 'Website' stelt u in wat er op de website bij het evenement als beschrijving wordt weergegeven als er meerdere ticketopties beschikbaar zijn. In het geval van één enkele ticketoptie stelt u bij die ticketoptie in wat er op de website zichtbaar is.

Afhandeling

Stel hier met de tekstverwerker in wat de persoon krijgt te zien als een ticket succesvol is bemachtigd.

Ticket

Stel hier wat er op het ticket komt te staan. Handig voor bijvoorbeeld routebeschrijving.

Beheerdersmeldingen

Hier kunt u instellen wanneer er meldingen naar de beheerder gestuurd worden. Bij ‘Versturen naar’ kunt u aangeven naar welk(e) e-mailadres(sen) de meldingen worden gestuurd. Achter ‘Gebeurtenis’ kunt u aangeven in welke gevallen een melding wordt verzonden. U kunt daarbij kiezen uit:

• Als iemand zich op de reservelijst plaatst
  • Als de capaciteit van een ticket is bereikt
  • Als iemand een ticket annuleert

Druk op ‘opslaan’ om te bevestigen.

Besteluitleg

Op dit tabblad is het mogelijk om uitleg toe te voegen voor verschillende stappen in het bestelproces. In principe is het niet nodig om het bestelproces van uitleg te voorzien, aangezien dit meestal voor zich spreekt.

Voor de volgende onderdelen is het mogelijk om uitleg toe te voegen:

• Bij het weergeven van de winkelwagen;
  • Bij het invullen van het formulier;
  • Bij het kiezen van de betaalmethode;
  • Bij het bestellen van extra producten;
  • Bij het bevestigen van de bestelling.
  • Bij het samenstellen van het programma (deze optie is alleen beschikbaar wanneer de Programma module beschikbaar is voor uw Admin en is geactiveerd voor dit evenement).

Druk op ‘opslaan’ om te bevestigen.