Prijzen

Als de ticketopties en reserveringsperiodes zijn ingesteld, kunnen de prijzen bepaald worden. Er kan per ticketoptie en reserveringsperiode een prijs toegevoegd worden. Indien van toepassing kan het btw percentage van de tickets ingesteld worden. Als de prijs van een ticket uit meerdere soorten btw bestaat kan dat ook aangegeven worden.

Let op! Voor elke reserveringsperiode en ticketoptie moeten prijzen worden ingesteld wanneer het een betaald evenement betreft. Ticketopties van een betaald evenement waaraan geen prijs is gekoppeld kunnen niet worden gepubliceerd op de website. Als u een gratis ticketoptie heeft, geef deze dan de prijs '0 euro'.

Aanmaken van prijzen

Klik op ‘Aanmaken’ om een nieuwe prijs in te stellen. U krijgt nu een nieuw scherm te zien. Selecteer bij ‘Ticketoptie’ de ticketoptie waarvoor u een prijs wilt instellen. Bij ‘Reserveringsperiode’ geeft u aan voor welke groep en reserveringsperiode deze prijs geldt. U kunt ook kiezen voor ‘alle groepen’.

Vervolgens kunt u bij ‘Prijs’ de prijs invoeren. Bij ‘Btw type’ kunt u aangeven of dit bedrag vrijgesteld is van btw of niet. Indien dit niet het geval is, kiest u de optie ‘percentage’. Er verschijnt nu een nieuwe tabel ‘Btw percentage’. Onder ‘Btw Percentage’ vult u het gewenste percentage in. Bij ‘Bedrag’ vult u het bedrag in waarvoor dit percentage geldt. U kunt de prijs splitsen in verschillende btw percentages. Om een nieuw percentage toe te voegen, klikt u op ‘toevoegen’. Er verschijnt nu een nieuwe regel in de tabel. Ga hier mee door totdat u alle gewenste percentages en bedragen ingevoerd heeft.

Wanneer u klaar bent, klikt u op ‘opslaan’.

Wijzigen van prijzen

Wanneer u een prijs heeft aangemaakt voor een ticketoptie en reserveringsperiode, keert u terug naar de overzichtspagina van ‘Prijzen’. Hier vindt u een overzicht van de aangemaakte prijzen.

Indien u de prijs van een ticketoptie en reserveringsperiode wilt wijzigen, klikt op de gewenste ticketoptie. U kunt vervolgens de prijs en het btw type wijzigen. U kunt ook veranderingen aanbrengen in de tabel ‘Btw percentage’ indien hier sprake van is.

Heeft u alles naar wens aangepast, klik dan op ‘opslaan’.

Periodieke verhoging

Het is mogelijk om een periodieke verhoging van de prijs in te stellen. Dat houdt in dat de prijs per ingestelde periode met een vast bedrag wordt verhoogd. Om dit in te stellen selecteert u eerst de betreffende prijs. Vervolgens navigeert u naar het tabblad 'Periodieke verhoging'. Onder 'Periode' stelt u in per hoeveel eenheden de prijs wordt verhoogd. U heeft bij eenheid keuze uit Dag of Maand. U kunt bijvoorbeeld per 7 dagen invullen om de prijs iedere week te verhogen.

Onder 'Verhoging' vult u achter 'Bedrag' het bedrag in waarmee de prijs wordt verhoogd.

Indien alles naar wens is ingevuld, klikt u op 'opslaan'. In het prijzen overzicht ziet u dan een vinkje staan onder 'verhoging'.

Gebruikers op de website kunnen tevens zien indien er sprake is van een periodieke verhoging. Zij zien echter niet wanneer en met welk bedrag de prijs stijgt.

Verwijderen van prijzen

Het kan voorkomen dat u een prijs wilt verwijderen. Hiervoor klikt u op het icoontje van het rode bolletje met het witte streepje, dat u vindt onder ‘Opties’ in het overzicht. Vervolgens klikt u op ‘verwijderen’ om de prijs te verwijderen, of op ‘Terug’ om te annuleren.