E-mailaccounts verhuizen

Genkgo biedt de mogelijkheid om e-mailadressen die worden beheerd door een andere aanbieder te verhuizen naar Genkgo. Dat betekent dat alle mappen en berichten die aanwezig zijn in e-mail account A, worden overgeplaatst naar account B.

Voorwaarden

Het verhuizen is gebonden aan enkele voorwaarden:

1. Het oude adres betreft een IMAP e-mail account;
  2. U beschikt over gebruikersnaam en wachtwoord van het oude adres. Vaak is de gebruikersnaam het e-mailadres;
  3. U beschikt over de serverinstellingen van het oude adres:
    1. Beveiliging (SSL/TLS/geen);
    2. Server poort (143/993/anders).

Als u niet kunt beschikken over het wachtwoord van het oude adres, maar wel over de mogelijkheid dit wachtwoord opnieuw in te stellen, dan is dat voldoende.

Account toevoegen

Voor u begint met het verhuizen van een mail account, dient u eerst het doeladres aan te maken in de omgeving van Genkgo.

1. Om een te verhuizen account toe te voegen klikt u op  Account toevoegen;
  2. Aan de linkerzijde voert u de gegevens in van de oude server. Aan de rechterzijde die van de nieuwe server.
    1. Serveradres (bijvoorbeeld mail.uwoudedomein.nl);
    2. Username (emailadres);
    3. Wachtwoord;
    4. Port (server poort: 143/993/anders);
    5. Beveiliging (SSL/TLS/geen).
  3. Nadat u de gegevens hebt gecontroleerd, klikt u op opslaan.