Het opzetten van een Koepelorganisatie

Voordat u begint met het opzetten van de organisaties is het belangrijk dat u de hiërarchische structuur van de vereniging goed voor ogen hebt. Bij het maken van de indeling begint u bovenaan de hiërarchie en werkt u naar beneden. Ieder object van het type organisatie die u aanmaakt, krijgt een eigen organisatieboom.

Nieuwe organisatie met mappen en afdelingen aanmaken

1. Navigeer in de Organisatieboom naar het onderdeel Districten’.
  2. Druk in de menubalk onderToevoegen’ op ‘organisatie.
    U wordt doorverwezen naar een nieuw scherm waar een aantal velden ingevuld moeten worden.
  3. Voer de gegevens van het object in. Het veld 'weergavenaam' is het enige verplichte veld in dit scherm.
  4. Bevestig met de knop ‘opslaan’.
    U komt automatisch terecht bij het overzicht van alle organisaties binnen de map Districten.
  5. Klik op de betreffende organisatie.
  6. Om objecten toe te voegen, navigeert u in de organisatieboom die links verschijnt naar het onderdeel waaronder de nieuw aan te maken object valt. Ook als u het object direct wilt laten vallen onder de overkoepelende organisatie dient u in de organisatieboom op de naam van de organisatie te drukken. Rechts verschijnt dan een overzicht van de verschillende onderdelen die vallen onder het onderdeel waar u op hebt gedrukt.
  7. U kunt nu in de menubalk kiezen tussen een map aanmaken door op ‘map aanmaken’ te drukken, of een ander object aanmaken door te drukken op een object onder de knop ‘toevoegen’. Om een aftakking van de organisatie te maken, kiest u voor het object ‘organisatie’.

Indien u een map heeft aangemaakt, ziet u deze in de organisatieboom van de organisatie verschijnen. In het hoofdgedeelte kunt u direct aan de slag met inhoud aan de map toevoegen.

Indien u een aftakking (organisatie) heeft aangemaakt, zal zich na het opslaan van de gegevens een nieuwe organisatieboom voor de desbetreffende organisatie openen. Om terug te gaan naar de bovenliggende organisatiestructuur drukt u boven in de organisatieboom op de naam van de bovenliggende structuur.