Mappen

Mappen aanmaken

Om uw bestanden op een overzichtelijke wijze te ordenen, kunt u verschillende mappen aanmaken. Hiervoor drukt u op ‘Map aanmaken’. Vervolgens vult u bij ‘Naam’ de naam van de map in en bevestigt dit met de knop ‘aanmaken’. U kunt zoveel mappen aanmaken als u wilt.

Het is ook mogelijk om submappen aan te maken. Om dat te doen navigeert u eerst naar de map waar deze onder moet vallen. Vervolgens kiest u voor ‘Map aanmaken’ en vult u de naam van de submap in. Druk op ‘aanmaken’ om te bevestigen.

In de bestandenboom aan de linkerkant van het scherm ziet u een overzicht van alle mappen. Wanneer u op een map drukt worden eventuele submappen zichtbaar.

Mappen beveiligen

Mappen kunnen beveiligd worden. Dat betekent dat de inhoud van de map alleen zichtbaar is voor degenen die toegang hebben tot de map. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een map die alleen voor het bestuur zichtbaar is of voor leden. Houd er rekening mee dat wanneer u bestanden op de website plaatst die in een beveiligde map staan, deze bestanden alleen zichtbaar zijn voor ingelogde gebruikers die toegang hebben tot de map.

Navigeer naar de map die u wilt beveiligen en kies ‘Beveiligen’. Typ bij ‘Specificatie’ de naam van de map of de groep uit Genkgo Organisatie in die toegang dient te krijgen tot de map. Binnen enkele seconde verschijnt er een lijst met suggesties.

Wanneer u een map beveiligt, worden alle onderliggende submappen ook automatisch beveiligd. Indien de bovenliggende map niet beveiligd is, kan een submap wel apart beveiligd worden.