Stap 1: Eigenschappen van een bericht invoeren

Als u met Genkgo Communicatie een mailing verstuurt, moeten bij Stap 1 de eigenschappen opgegeven worden. U kunt hier de afzender gegevens invoeren, het onderwerp van de mailing aangeven, de tijd selecteren waarop deze verstuurd dient te worden, en het juiste abonnement kiezen.

1. Onder ‘Afzender’ vul je bij ‘Naam’ uw naam of de naam van uw organisatie in. De ontvanger zal deze naam in zijn of haar mailbox zien als afzender.
  2. Vervolgens vult u bij ‘E-mail’ uw email adres in.
    Tip: Wanneer je de ontvanger geen reactiemogelijkheid wilt bieden, kunt u hier een noreply adres invoeren (bijvoorbeeld noreply@uwdomein.nl). De gebruiker kan nu niet reageren op uw mailing.
  3. Onder ‘Eigenschappen’ vult u eerst een onderwerp in voor het bericht.
  4. U kunt bij ‘Verzenden op’ aangeven wanneer en op welk tijdstip u de mailing wilt verzenden. Deze mogelijkheid is alleen van belang als u de mailing in de toekomst wilt laten versturen. Standaard zal de mailing direct worden verstuurd.
  5. Bij 'Taal' kunt u de taal van de mailing kiezen. Standaard is hier de taal geselecteerd die is opgegeven bij 'Instellingen > E-mail > Algemeen'.
  6. Onder ‘Bezorging’ kunt u bij ‘Abonnementen’ het gewenste abonnement selecteren. Om een e-mail te kunnen bezorgen, dient degene naar wie de e-mail wordt verstuurd (begunstigde) aangemeld te zijn voor het abonnement. Als u kiest voor een opt-out abonnement zonder uitschrijving is het verplicht om de reden van het versturen van de mailing in te vullen. Deze reden zal worden weergegeven onderaan de e-mail waar zich normaal gesproken de optie om abonnementen te beheren bevindt, omdat uitschrijven geen mogelijkheid is. U kunt in dit artikel meer lezen over het beheren van abonnementen in de Communicatie Applicatie.

Let op! Gebruik dit type abonnement alleen voor berichten met hoge prioriteit/urgentie die voor alle leden zijn bestemd. Dit type abonnment in niet geschikt voor commerciele doeleinden. Wanneer dit type abonnement teveel wordt gebruikt, is het risico dat gebruikers deze e-mails markeren als spam. Dit verhoogt de kans dat e-mails vanuit de Communicatie Applicatie in de toekomst direct naar de spam-box van gebruikers gaan. Een gebruiker die het bericht heeft gemarkeerd als spam zal nooit meer uw e-mails in zijn/haar inbox ontvangen. Dit betekent dat u steeds minder leden zult kunnen bereiken door middel van de Communicatie Applicatie.

7. Klik op ‘volgende’ om verder te gaan met het opstellen van de mailing.

U heeft stap 1 afgerond. De mailing wordt geplaatst in de Concepten map. Deze instellingen kunt u wijzigen totdat u er bij stap 6 voor heeft gekozen de mailing definitief te versturen.