Gmail

Voordat u besluit Gmail als mail client te gebruiken: Genkgo raadt het af of Gmail als e-mailclient te gebruiken. Hiervoor zijn de volgende redenen.

• Gmail ondersteunt alleen het e-mail POP protocol. Zij ondersteunt geen IMAP.
  • Gmail haalt enkel de e-mail op uit de INBOX, en negeert verder alle andere mappen. Dus ook de Junk/Spam map. Het kan daardoor gebeuren dat u een e-mail mist.
  • Gmail is de plek waar al uw e-mail wordt opgeslagen (dus ook alle verzonden en gearchiveerde mail). Uw e-maildata kan tevens in het buitenland terecht komen. Dit brengt privacyproblemen met zich mee.
  • Gmail werkt goed voor @gmail.com adressen, maar minder voor externe adressen (tenzij gebruik wordt gemaakt van het professionele pakket van Google genaamd Gsuite).

Gmail POP account instellen

In Gmail, ga rechtsboven naar het tandwiel en kies Settings. Kies daarna het tabblad Accounts and Import. Klik onder Check mail from other accounts op Add a mail account.

Er ontstaat een popup waar u  allereerst uw eigen emailadres invoert. In het scherm dat daarop volgt dient u een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. De gebruikersnaam is gelijk aan uw e-mailadres. Als POP server dient mail.genkgo.net te worden aangegeven en de port is 995. Voor de meest optimale configuratie worden de eerste 3 vinkjes aangevinkt, te weten:  Leave a copy of retrieved message on the server., Always use a secure connection (SSL) when retrieving mail en Label incoming messages.

Bij de volgende stap geeft u aan dat ook verzonden wordt met het account. In de stap daarna kunt u de naam opgeven die als afzender wordt vermeld. Tot slot dient u de server aan te geven die de verzending zal doen. De SMTP server is mail.genkgo.net, de port is 587 en de gebruikersnaam is wederom uw eigen emailadres. Gebruik de aanbevolen methode TLS.

Ter beveiliging zal Gmail nu nog vragen om een verificatie code in te voeren. Die is gestuurd naar het emailadres. Deze kunt u ophalen met de webmail. Zodra die is ingevoerd, is het afgerond en kunt u zien dat het account is toegevoegd. Wij adviseren iedereen om onder When replying to a message te kiezen voor Reply from the same address the message was sent to