Een nieuw evenement aanmaken

Om een nieuw evenement aan te maken, druk op de overzichtspagina in de menubalk op de knop 'Nieuw evenement' en klik het juistje type evenement. Vervolgens krijg je een scherm te zien waarbij een aantal velden moeten worden ingevuld:

• Titel — Hier vult u de naam/titel van het evenement in.
  • Organisator — Kies de organisator van het evenement uit het uitklapmenu.
  • Invoertaal — Selecteer de taal van het evenement, zodat deze op de website bij de juiste taal wordt ingevoerd. Het is mogelijk om later vertalingen in te stellen zodat het evenement meertalig op de website komt te staan.

Na het aanmaken

Na het aanmaken kunt u nog veel meer instellen. Er is plek om met een tekstverwerker een beschrijving te plaatsen van het evenement. Heeft uw evenement aparte onderdelen waar men zich apart voor kan inschrijven? Dan kan bij elk van deze onderdelen ook een tekst worden geplaatst. U kunt hier dan een algemene tekst zetten over het evenement en de teksten van de onderdelen bij het onderdeel (ticketoptie) zelf zetten.

Maakt u een 1-kliks-evenement?

Wanneer u een 1-kliks-evenement aanmaakt, vult u direct alle benodigde gegevens in. Daarom dient u extra velden in te vullen:

• Begindatum - De begindatum en -tijd van het evenement;
  • Einddatum - De einddatum en -tijd van het evenement;
  • Publiceren op — Vul de datum in waarop het evenement gepubliceerd moet worden op de website. Indien u nog geen publicatiedatum weet, kunt u dit veld leeg laten;
  • Websites — Selecteer de websites waar het evenement op moet worden gepubliceerd, door deze aan te vinken in de aanvinklijst;
  • Afbeelding — Upload de afbeelding om weer te geven op de website in het overzicht van evenementen;
  • Beschrijving - Hier kunt u een beschrijving van het evenement plaatsen. Bezoekers krijgen deze beschrijving te zien wanneer ze op het evenement klikken.

In deze video wordt stap voor stap laten zien hoe je een evenement met 1-klik inschrijving aanmaakt.

Of een evenement met betaalde tickets?

In deze video wordt uitgelegd hoe een betaald evenement kan worden aangemaakt. Specifiek gaat het in deze video over een evenement met betaalde tickets die alleen kunnen worden gekocht door leden. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende ticketopties, waardoor leden ook introducees kunnen meenemen. Een handige casus als het je nog niet duidelijk is hoe je kunt werken met een betaald evenement en ticketopties. Deze video behandelt ook het kopen van tickets via de website.