Instellingen voor het toevoegen van bestanddelen

In de algemene instellingen van de Evenementen Applicatie kunnen verschillende instellingen worden gemaakt specifiek voor de Programma module. De volgende instellingen kunnen worden gemaakt:

• Activiteitstypes toevoegen
  • Spreker namen automatiseren

Activiteitstypes toevoegen

Voor het aanmaken van een activiteit moeten eerst activiteitstypes worden aangemaakt. Een activiteitstype is een algemene omschrijving van het soort activiteit, bijvoorbeeld een presentatie of een workshop.

Om een activiteitstype aan te maken, klik op ‘Terug naar het overzicht’ boven in de Evenementenboom van het congres. De algemene Evenementenboom verschijnt nu. Klik op ‘Instellingen’ en klik in de menubalk op het tabblad ‘Programma’. Kies links voor het onderdeel ‘Activiteitstypes’ en klik op Toevoegen’. Vul achter ‘naam’ het type activiteit in. Klik dan op opslaan’ om te bevestigen. Het activiteitstype is nu aangemaakt en verschijnt in het overzicht.

Sprekernamen automatiseren

Bij het toevoegen van een spreker moet er een persoon uit de Organisatie Applicatie gekozen worden en vervolgens moet er een weergavenaam voor deze persoon worden ingevuld. Optioneel kan ook een ondertitel worden ingevuld. Het invullen van de weergavenaam en ondertitel kan worden geautomatiseerd door middel van placeholders. Deze placeholders zijn gebaseerd op Organisatievelden.

Dit kan worden ingesteld in de algemene instellingen van de Evenementen Applicatie. Klik op ‘Terug naar het overzicht’ bovenaan de Evenementenboom en klik dan op ‘Instellingen’. Ga naar het tabblad ‘Programma’ en klik links in het menu op ‘Sprekers’. Er verschijnen twee velden: ‘Standaard naam’ en ‘standaard ondertitel’. In deze velden kunnen placeholders worden toegevoegd.

De placeholder moet als eerste verwijzen naar de Organisatie Applicate, en daarna naar het bedoelde veld. Een voorbeeld is ‘{{organization:name}}’. Hier is ‘organization’ het deel wat verwijst naar de Organisatie Applicatie. De placeholder werkt alleen als u dit gebruikt. Het deel ‘name’ verwijst naar een veld, in dit geval ‘weergavenaam’. Hoe een bepaald veld genoemd moet worden in een placeholder kunt u opzoeken in ‘Velden & eigenschappen’ in de instellingen van de Organisatie Applicatie.

Klik na het invullen van de placeholders op ‘opslaan’ en ga terug naar het onderdeel ‘Sprekers’ van het congres.