Een nieuw programma toevoegen

Onder ‘Programma’ in de evenementenboom kunnen de verschillende programma’s worden aangemaakt. Programma’s zijn als het ware de ‘lege omhulsels’ van een deel van het evenement, bijvoorbeeld ‘dag 1’. Programma’s kunnen later verder worden ingevuld in ‘Rooster’. Om een programma aan te maken, klik op Programma’ in de evenementenboom (als u hier nog niet bent) en druk vervolgens in de menubalk op ‘Toevoegen’. U komt nu op een scherm waar verschillende velden moeten worden ingevuld.

Eigenschappen

• Naam – Vul de naam van het programma in (bijvoorbeeld “dag 1”).
  • Begindatum – Vul hier de begindatum en -tijd van het programma in.
  • Einddatum – Vul hier de einddatum en -tijd van het programma in.
  • Activeren bij bestellen ticketoptie – Hier kunt u ticketopties aanvinken waarbij dit programma standaard moet worden geactiveerd.

Publiceer programma

Vul hier de tijd en datum in waarop dit programma mag worden gepubliceerd op de website.

Activiteiten registratie

In het veld ‘Registratie sluit op’ kan worden aangegeven tot wanneer deelnemers zich uiterlijk kunnen inschrijven voor de activiteiten in dit programma. Het veld ‘Voorkeuren combineren met’ verschijnt alleen wanneer er al minstens één programma is aangemaakt. Met deze optie kan worden aangegeven met welk programma de voorkeur van deelnemers voor activiteiten moet worden gecombineerd bij het allocatieproces. Wanneer deze optie leeg wordt gelaten, worden alle programma’s apart behandeld bij het allocatieproces.

Voorwaarden activeren

Het programma wordt standaard geactiveerd bij relevante ticketopties. Hier kan worden aangegeven of deelname aan het programma optioneel is voor deelenemers. In dat geval wordt het programma niet geactiveerd bij alle relevante ticketopties, en de deelnemer kan zelf kiezen of deze het programma wil activeren. Ook kan worden aangegeven of deelnemers het standaard geactiveerde programma kunnen deactiveren. Verder kunt u aangeven dat het programma alleen gecommuniceerd dient te worden naar deelnemers die tijdens dit programma ingeroosterd staan bij activiteiten.

Druk op opslaan’ om te bevestigen. Het programma is nu toegevoegd en verschijnt in het overzicht in het hoofdgedeelte van ‘Programma’.