Beheerders app

Door het downloaden van de beheerders app kunt u de mobiele applicatie op een computer bekijken. Om de beheerders app te downloaden navigeert u in het hoofdmenu naar de applicatie Mobiel. Kies hier de juiste applicatie.

U kunt de beheerders app downloaden voor Mac OS of voor Windows. Wanneer u drukt op ‘downloaden’ wordt er direct een zip bestand naar uw computer gedownload. Dit zip bestand moet uitgepakt worden voordat u de beheerders app kunt openen.

Microsoft Windows

Open het zip bestand, bijvoorbeeld met ‘Windows verkenner’. Selecteer de gehele map en druk vervolgens op ‘uitpakken – alles uitpakken’. Vervolgens kunt u een map kiezen waarin de uitgepakte bestanden terecht komen. Wanneer u dat heeft gedaan, drukt u nogmaals op ‘uitpakken’.

Zodra het uitpakken is voltooid kunt u de uitgepakte map openen. Open vervolgens het bestand ‘vweb-app’ om de beheerders applicatie te openen.

Apple Mac OS

De beheerdersapp heeft ondersteuning voor macOS 10.10 (Yosemite) of nieuwer.

Indien u de beheerder app download in de webbrowser Safari worden zip bestanden automatisch uitgepakt. U hoeft dan alleen de map te openen en vervolgens het bestand ‘Verenigingen App’ te openen. De beheerder applicatie wordt dan opgestart. Wordt het zip bestand niet direct uitgepakt en werkt u wel in Safari? Controleer dan of er een vinkje staat voor de instellingen ‘voorkeuren – algemeen – open “veilige” bestanden na downloaden’. Wanneer u gebruik maakt van Google Chrome kunt u het zip bestand uitpakken door er dubbel op te klikken. Vervolgens opent u de map en het bestand ‘vweb-app’. De beheerder applicatie wordt dan opgestart.

Het kan zijn dat er een waarschuwingsvenster verschijnt wanneer u een programma probeert te openen. U kunt in dit gebal de beveiligingsinstellingen negeren en het programma gewoon openen:

1. Selecteer in de Finder het programma dat u wilt openen.

Doe dit niet via Launchpad. Via Launchpad krijgt u geen toegang tot het contextuele menu.

2. Houd de Control-toets ingedrukt terwijl u op het symbool van het programma klikt en kies 'Open' uit het contextuele menu.

3. Klik op 'Open'.

Uw Mac onthoudt dat dit programma een uitzondering vormt op uw beveiligingsinstellingen en u kunt het programma voortaan openen door er dubbel op te klikken, net als bij een geregistreerd programma.