Website activiteiten

Dit artikel legt uit hoe de module 'activiteiten' in de applicatie 'Website' werkt. Er wordt uitgelegd hoe u een activiteit kunt aanmaken, bewerken en hoe u omgaat met inschrijvingen.

Let op: het betreft hier de Activiteitenmodule van de Website applicatie welke standaard bij elke website wordt geleverd. Het betreft dus niet de uitgebreide en "toegewijde" Evenementen applicatie.

Uitlegvideo

Deze video introduceert de activiteiten module en laat zien hoe je een activiteit kunt aanmaken.

Nieuwe activiteit aanmaken

Ga in de applicatie 'Website' naar de pagina 'activiteiten'. Navigeer naar de pagina 'info' of 'kalender' en druk vervolgens op 'Nieuwe activiteit'. Hier kunt u een nieuwe activiteit aanmaken.

Een activiteit bewerken

1. Druk aan de rechterzijde van de activiteit op bewerken, te herkennen aan het icoontje van een potlood.
  2. Hier vindt u hetzelfde scherm als bij activiteit aanmaken.
  3. Bevestig uw wijzigingen met de knop 'opslaan'.

Een activiteit verwijderen

1. Druk aan de rechterzijde van de activiteit op verwijderen, te herkennen aan het icoontje van het rode bolletje met de witte streep.
  2. Bevestig dit met de knop 'verwijderen'.
  3. Annuleer dit met de knop 'ga terug' of 'Terug' in de menubalk.

Inschrijvingen bekijken

1. Druk aan de rechterzijde van de activiteit op inschrijvingen, te herkennen aan het icoontje van de personen met een groene pijl.

Handmatig inschrijving toevoegen

Let op: Handmatig inschrijven werkt alleen door een inschrijving te koppelen aan een bestaand organisatie element. Wat is een organisatie element?

1. Druk op de knop 'Inschrijving toevoegen'.
  2. Typ in het veld 'Zoeken' de naam van het organisatie element. Binnen enkele seconden zal er een lijst verschijnen met suggesties. Selecteer hier het juiste organisatie element.
  3. Geef bij 'Aantal personen' het aantal personen op.
  4. Bevestig dit met de knop 'opslaan'.

Lijst met deelnemers downloaden

1. Druk op de knop 'Download'.
  2. Kies welk type bestand de inschrijvingslijst moet zijn.
  3. Indien u reservelijst heeft ingeschakeld: Kies welke lijst u wilt downloaden.
  4. Bevestig dit en begin de download met de knop 'download'.

Dynamische groep maken

1. Druk op de knop 'Dynamische Groep maken'.
  2. Geef in de Organisatieboom aan waar de gegevens moeten worden opgeslagen.
  3. Bevestig dit met de knop 'opslaan'.

Begrippenlijst

Hier wordt elk veld van een evenement uitgelegd. Velden met een * zijn verplicht

Titel* De titel van de activiteit
Startdatum (JJJJ-MM-DD):* De startdatum van de activiteit, bijvoorbeeld: 2015-08-24
Einddatum (JJJJ-MM-DD):* De einddatum van de activiteit, bijvoorbeeld: 2015-12-16
Plaatje (voorpagina): De afbeelding bij de activiteit. Deze wordt afhankelijk van het pakket op meerdere plekken weergegeven.
Extern evenement: Aanvinkvak. Vink dit aan als de activiteit naar een externe pagina moet verwijzen.
Locatie: Locatie van de activiteit
Organisator: Naam of titel van de organisator
Organisator URL: URL waar naar toe moet verwezen als er op de naam of titel van de organisator wordt gedrukt.
Methode: (Inschrijfmethode) Selecteer hier of men zich kan inschrijven voor de activiteit. De opties zijn:
  • Geen inschrijving
  • Één klikinschrijving (alleen voor ingelogde gebruikers)
  • Via formulier (alleen voor ingelogde gebruikers)
Deelnemerslijst niet publiceren: Aanvinkvak. Indien de deelnemerslijst privé is, vink dit vak aan.
Maximaal aantal inschrijvingen: Het maximaal aantal inschrijvingen van de activiteit. (alleen beschikbaar met één klikinschrijving)
Reservelijst inschakelen: Aanvinkvak. Deze zorgt ervoor dat men zich op de reservelijst kan zetten. Indien iemand zich afmeld voor de activiteit, komt iemand van de reservelijst in de inschrijvingslijst.
Koppelen aan formulier: Selecteer hier het formulier waar men zich kan inschrijven. (alleen beschikbaar met methode “Via formulier”)

Activiteit herhalen:

Selecteer hier of de activiteit zichzelf meerdere keren moet aanmaken. De opties zijn:
  • Elke dag
  • Elke week
  • Elke maand
  • Elk jaar
Aantal keer herhalen: Het aantal keer dat de activiteit zichzelf moet aanmaken.
LET OP! Het aanmaken van een bulk maakt dezelfde activiteit meerdere keren aan. Controleer daarom goed of de activiteit goed is ingesteld.