Pagina laten doorverwijzen naar een website formulier

Formulieren zijn via het menu niet bereikbaar. Daarom moet u een verwijzing maken naar het formulier om deze beschikbaar te maken. Dit kan op een paar manieren.

Optie 1: Pagina verplaatsen

De pagina met het formulier kan in zijn geheel worden verplaatst naar een andere plek op de website om van het formulier een subpagina te maken.

1. Druk in de menubalk onder de knop 'Meer opties' op 'Verplaatsen'.
  2. Geef in de Websiteboom aan onder welke pagina het formulier moet komen te staan.
  3. Bevestig dit met de knop 'Verplaatsen'.

Optie 2: Interne referentie

Een interne referentie kopieert het formulier naar een andere plek op de website, waarbij de gegevens gekoppeld zijn. Dat houdt in: Aanpassingen op de gekopieerde versie worden automatisch bijgewerkt bij het origineel en vice versa.

1. Navigeer in de Websiteboom onder 'Formulieren' naar de pagina met het formulier dat u wilt kopieëren.
  2. Druk in de menubalk onder de knop 'Meer opties' op 'Interne refentie'.
  3. Geef in de Websiteboom aan waar het formulier onder moet komen te staan.
  4. Bevestig dit met de knop 'Referentie aanmaken'.

Optie 3: Link maken naar formulier

Een simpelere manier is om vanuit een andere pagina een link te plaatsen die naar het formulier verwijst.

1. Typ handmatig in de URL-balk van uw browser de locatie van uw formulier. Dit is de naam van de formulieren pagina plus de naam van het formulier.

Voorbeeld: www.uwdomein.nl/formulieren/formulier-1
  2. Controleer of dit de juiste link is.
  3. Kopieer de link.
  4. Plak de link in een module met een tekstverwerker.