Relaties toevoegen en beheren

Wanneer u projecten gaat aanmaken, wilt u relaties toevoegen aan deze projecten. Dit zijn de personen en bedrijven waar u contact mee op gaat nemen om te acquireren, zogenaamde ‘prospects’. Om dit te kunnen doen, dient u de relaties eerst toe te voegen onder ‘Relaties’ in de Acquisitieboom. U kunt er voor kiezen om nieuwe relaties aan te maken of om bestaande relaties te importen vanuit de Organisatie Applicatie.

Nieuwe relatie aanmaken

Om een nieuwe relatie aan te maken klikt u in de menubalk op ‘Nieuwe relatie’. Vervolgens kunt u alle gegevens van de relatie invoeren, zoals contactgegevens en adresgegevens. De nieuwe relatie wordt ook opgeslagen in de Organisatie Applicatie, in de opslaglocatie zoals aangegeven in de instellingen.

Bestaande relaties importeren

U kunt er ook voor kiezen om bestaande relaties uit de Organisatie Applicatie importeren. Dit doet u door in de menubalk te klikken op ‘Importeren uit Organisatie’. Hier heeft u drie opties:

• BedrijfTyp in het veld ‘Zoek in organisatie’ de naam van het betreffende bedrijf. Er verschijnt een lijst met suggesties. Selecteer hier het juiste bedrijf en klik op ‘opslaan’.
  • Persoon – Typ in het veld ‘Zoek in organisatie’ de naam van de betreffende persoon. Er verschijnt een lijst met suggesties. Selecteer hier de juiste persoon en klik op ‘opslaan’.
  • Volledige map – Typ in het veld ‘Zoek Organisatiemap’ de naam van de betreffende map. Er verschijnt een lijst met suggesties. Selecteer hier de juiste map. Vink de optie ‘Submappen meenemen’ als u de mappen die onder de geselecteerde map liggen ook wilt importeren. Klik vervolgens op ‘opslaan’.

In het tabblad ‘Alle relaties’ vindt u een overzicht van alle relaties die aan Genkgo Acquisitie toegevoegd zijn. In het tabblad ‘Alle bedrijven’ kunt u een lijst van alle toegevoegde bedrijven bekijken, en in het tabblad ‘Alle personen’ kunt u een lijst van alle toegevoegde personen bekijken. In het tabblad ‘Onder contract’ vindt u de relaties waarmee een contract is afgesloten.

Overzicht relatie

Wanneer u in het overzicht op de naam van een relatie klikt, verschijnt er een nieuw scherm met zes tabbladen. Elk tabblad heeft een andere functie. De volgende tabbladen zijn zichtbaar:

• Dashboard – Hier ziet u de informatie van de gekozen relatie. Ook kunt u hier aangeven dat u een relatie wilt isoleren. Dit houdt in dat een relatie alleen kan worden toegevoegd als prospect aan één bepaald project. Klik daarvoor op ‘Isoleren’ in de menubalk. Vervolgens geeft u in het veld ‘Project’ aan welk project toegang krijgt tot deze relatie. Sla op met ‘isoleren’.
  • Projecten – Hier vindt u een overzicht van alle projecten waaraan deze relatie is toegevoegd als prospect.
  • Logs – Hier vindt u alle contactmomenten met de relatie.
  • Contracten – Wanneer er contracten afgesloten zijn met de relatie, zijn die hier te vinden.
  • Contactpersonen – Hier ziet u de huidige contactpersonen van deze relatie. Daarnaast kunt u een nieuw contactpersoon toevoegen. Hiervoor klikt u op ‘Aanmaken’ in de menubalk. Vervolgens vult u de gegevens van het nieuwe contactpersoon in en klikt u op ‘opslaan’. De nieuwe contactpersoon is nu toegevoegd aan de relatie. Deze wijziging wordt ook automatisch opgeslagen in de Organisatie Applicatie.
  • Eigenschappen – Hier kunt u de gegevens van de relatie aanpassen. Deze gegevens worden ook automatisch opgeslagen in de Organisatie Applicatie. Om uw wijzigingen op te slaan klikt u op ‘opslaan’.