Brief downloaden voor verzending

Waar een e-mail automatisch verzonden wordt na afronding van alle stappen, moeten bij een brief uiteraard nog een paar handelingen worden uitgevoerd. Zodra de brief is ‘verzonden’ komt deze in het onderdeel ‘Verzonden’ terecht in Communicatie. Daar wordt een overzicht weergegeven van alle aangemaakte brieven.

Om een brief te kunnen versturen, selecteert u eerst de juiste brief, door op het onderwerp te drukken. U ziet dan direct een overzicht van de eigenschappen van de brief en hoeveel begunstigden er geselecteerd zijn.

Brief downloaden

Om de brief die u heeft aangemaakt te downloaden, zodat u deze uit kunt printen en versturen, drukt u in de menubalk op ‘Downloaden’. Afhankelijk van het aantal begunstigden kan het zijn dat de brief in meerdere batches moet worden gedownload. Druk op ‘Download batch 1’ om te eerste batch te downloaden. De download zal direct starten. Herhaal dit, indien van toepassing, op alle batches.

Toch nog niet downloaden? Druk dan op ‘Terug’ in de menubalk.

Labels genereren

Indien u bij het sjabloon heeft ingesteld dat de brief het adres van de begunstigde bevat en dit op de plek staat van het venster van de envelop, kunt u de brieven direct insteken en versturen. Maakt u bijvoorbeeld geen gebruik van venster enveloppen, heeft u ook de mogelijkheid om labels te genereren.

Daarvoor drukt u in de menubalk op ‘Labels genereren’. Selecteer achter ‘Label’ het gewenste label. Deze heeft u eerder aan kunnen maken bij ‘Instellingen > Brief > Label’. Deze instellingen bepalen hoeveel labels er op een pagina worden geplaatst en waar.

Welk adres er op de labels komt te staan is reeds ingesteld in bij 'Instellingen > Brief > Adressering'.

Druk op 'genereren' om de labels te downloaden.