Directe ticketverkoop

Door middel van directe ticketverkoop kan de drempel voor inschrijven enorm verlaagd worden, aangezien het de inschrijving een stuk gemakkelijker maakt voor de deelnemer. Er zijn twee mogelijkheden voor directe ticketverkoop. De eerste is het maken van een Bestel URL, waarmee een URL wordt gegenereerd via welke de deelnemer zich eenvoudig en met één druk op de knop kan inschrijven. De tweede is het gebruik van Direct Ticketing, waarbij een inschrijfknop in een e-mail kan worden opgenomen.

Bestel URL

Via de URL komt de deelnemer op een webpagina waarop enkele essentiële informatie zichtbaar is, zoals de beschrijving, prijs, datum en locatie. Vooral is het voor de deelnemer mogelijk om zich met een druk op de knop 'Inschrijven' meteen in te schrijven voor het evenement.

Een Bestel URL kan worden aangemaakt op het dashboard van een evenement, het eerste scherm wat zichtbaar is na het selecteren van het evenement. Bovenin dit scherm is de knop 'Bestel URL' zichtbaar. Wanneer hier op wordt geklikt kan gekozen worden tussen alle leden om zo voor een specifiek lid de Bestel URL aan te maken. Wanneer de URL is aangemaakt is het mogelijk om deze te kopiëren of deze direct te bezoeken.

Direct Ticketing

Met Direct Ticketing kunt u gebruikers zich direct laten inschrijven voor een evenement door te klikken op een inschrijfknop in een e-mail. De e-mail met hierin het evenement stelt u op in de Communicatie applicatie. Om gebruik te kunnen maken van Direct Ticketing heeft u in uw pakket dus de beschikking nodig over zowel de Evenementen als de Communicatie applicatie.

Het opstellen van een e-mail met Direct Ticketing

U kunt een evenement importeren naar uw e-mail door in Communicatie voor het bloktype "Evenement" te kiezen. Daarna kiest u een item uit de lijst van actuele evenementen. Het systeem zal de titel, afbeelding en beschrijving van het evenement importeren. U kunt deze inhoud vervolgens aanpassen voor gebruik in uw e-mail.

Voorwaarden opname uitnodiging in e-mail

Op basis van de door u ingstelde ticketopties, groepen en reserveringsperiodes kan het systeem voor u de lijst van begunstigden en inhoud van de e-mail filteren. U hebt daarbij twee opties:

1. Dit evenement alleen tonen als de begunstigde zich nu of in de toekomst zich kan inschrijven.
  2. Dit evenement alleen tonen als de begunstigde nog niet is ingeschreven.

Op basis van deze voorwaarden wordt er voor elke begunstigde bepaald of het blok van het evenement wordt getoond in de e-mail.

Wat als er geen evenementen kunnen worden getoond voor een begunstigde?

Als één of beide "voorwaarden voor opname" is aangevinkt dan kan het voorkomen dat een begunstigde geen van de ingevoegde evenementen zal zien. Dit zou resulteren in een lege e-mail. In dat geval wordt deze begunstigde overgeslagen bij het verzenden en krijgt hij/zij dus geen e-mail.

Let op: dit overslaan gebeurt ook als naast Evenementen ook andere bloktypen (Tekst) in de e-mail zijn aangemaakt. Het niet kunnen tonen van de evenementen is hier dus leidend.