Afmeldingen

Wanneer bij één of meerder reserveringsperiodes is ingesteld dat deelnemers zich kunnen afmelden zonder een ticket te bestellen, zal het onderdeel ‘Afmeldingen’ in de Evenementenboom onder ‘Inschrijvingen’ verschijnen. Dit element bevat alle personen die zich hebben afgemeld voor het evenement. Een afmelding is geen annulering: voor een annulering moet eerst een ticket zijn aangeschaft.

In het onderdeel ‘Afmeldingen’ is een overzicht te vinden van alle personen die zich hebben afgemeld voor het evenement. In dit overzicht kunnen verschillende handelingen worden verricht.

Handmatig afmeldingen toevoegen

Het is mogelijk om handmatig een afmelding in het systeem te zetten. Klik hiervoor op de knop ‘Toevoegen’ in de menubalk. Vul dan de naam van de persoon in. Deze persoon moet voorkomen in de Organisatie Applicatie. Klik op ‘opslaan’. De afgemelde persoon verschijnt nu in het overzicht.

Een afmelding verwijderen

Afmeldingen kunnen ook weer worden verwijderd. Om dit te doen, klikt u aan de rechterkant van de naam van de persoon op –. Klik vervolgens op ‘opslaan’. De verwijderde afmelding blijft in het overzicht staan, maar is doorgestreept. In de kolom ‘Verwijderd op’ kunt u zien wanneer de afmelding is verwijderd.

Een dynamische groep maken

Het is ook mogelijk om van alle afgemelde personen een dynamische groep te maken. Klik hiervoor op ‘Dynamische groep maken’ in de menubalk. Vul eerst de naam van de groep in. Onder ‘Opnemen in groep’ staan alle ticketopties met daarachter een uitklapveld. Daaronder staat het aanvinkvak ‘Afmeldingen opnemen’.

Standaard staat het veld ’Afmeldingen opnemen’ aangevinkt en staat er bij alle ticketopties ‘Niemand’ geselecteerd. Met deze standaard instellingen worden alleen de afmeldingen in de dynamische groep opgenomen.

Uiteraard kunnen deze instellingen worden gewijzigd. Achter de ticketopties kan worden gekozen uit de volgende opties in de uitklapmenu’s:

• Niemand – Geen van de personen die een ticket heeft voor deze ticketoptie worden opgenomen in de dynamische groep;
  • Alle deelnemers – Alle personen die een geldige ticket hebben voor deze ticketoptie worden opgenomen in de dynamische groep;
  • Alleen aanwezigen – Alleen de personen waarvan hun ticket is gescand bij binnenkomst worden opgenomen in de dynamische groep;
  • Alleen no-shows – Alleen de personen die een geldige ticket hebben maar waarvan hun ticket niet is gescand worden opgenomen in de dynamische groep.

Door ‘Afmeldingen opnemen’ te selecteren worden de afmeldingen in de dynamische groep opgenomen.

Onder ‘Locatie in Organisatie’ kiest u de locatie in de Organisatie Applicatie waar de dynamische groep moet komen te staan. Door op het plusje voor de naam van uw vereniging te klikken, klapt de Organisatieboom uit.

Klik op ‘opslaan’ om te bevestigen. De dynamische groep is nu aangemaakt.