Certificaten

U kunt deelnemers van het evenement certificaten met punten toekennen. Dit kunt u doen op basis van hun deelname aan bepaalde ticketopties (en programma’s of activiteiten als u de programma module in uw pakket heeft). Het certificaat is een pdf bestand waarin staat op basis waarvan het certificaat behaald is (deelname aan bepaalde onderdelen) en het aantal punten dat is behaald. Daarnaast kunt u zelf een tekst toevoegen.

Tekst toevoegen aan certificaat

Klik op ‘Certificaat tekst’ onder ‘Certificaat’ in de menubalk. Schrijf uw tekst in de tekstbewerker en klik op ‘opslaan’.

Certificaten toekennen

Wanneer de tekst van het certificaat is vastgesteld, kunnen er nu certificaten worden toegekend aan deelnemers. U kunt certificaten toekennen aan een groep deelnemers tegelijkertijd, maar u kunt ook certificaten toekennen aan individuele deelnemers. Certificaten worden niet direct verstuurd. Het versturen van certificaten is een aparte handeling die u kunt uitvoeren nadat alle punten zijn toegekend.

Toekennen aan een groep

Om certificaten toe te kennen aan een groep deelnemers tegelijkertijd klikt u op ‘Certificaten toekennen’ onder ‘Certificaat’ in de menubalk. U krijgt een nieuw scherm met een aantal velden te zien.

• Certificaten maken voor – In dit veld kunt u kiezen aan welke groepen de certificaten moeten worden toegekend. De groepen waaruit u kunt kiezen zijn eerder aangemaakt in het onderdeel ‘Groepen’ onder ‘Configuratie’. U kunt meerdere groepen selecteren.
  • Punten per onderdeel – Geef aan hoeveel punten moeten worden toegekend per onderdeel waar een deelnemer aan heeft meegedaan.
  • Alleen toekennen indien deelnemer is ingescand – Selecteer dit veld wanneer u alleen deelnemers met ingescande tickets certificaten wilt toekennen.
  • Alleen toekennen indien deelnemer is uitgescand – Selecteer dit veld wanneer u alleen deelnemers met uitgescande tickets certificaten wilt toekennen.
    Selecteer beide velden wanneer u wilt dat alleen deelnemers die ingescand en uitgescande tickets hebben certificaten krijgen.
  • Ticketopties – Selecteer de ticketopties waarvoor u punten wilt toekennen.
  • Wanneer u de Programma module in uw pakket heeft, kunt u ook kiezen om punten toe te kennen voor deelname aan de programma’s van het evenement.

Klik op ‘Opslaan’ om te bevestigen. U krijgt het algemene overzicht van ‘Opkomst’ weer te zien. Wacht enkele seconden en ververs het scherm. De toegenkende punten zijn nu te zien in het overzicht. Wanneer u verschillende puntenaantallen voor verschillende onderdelen van het evenement hanteert, herhaalt u de stappen hierboven tot alle punten zijn toegekend.

Toekennen aan individu

Wanneer u een certificaat toekent aan een individu, komen alle onderdelen waarvoor de deelnemer een ticket heeft op het certificaat te staan. U kunt het certificaat niet baseren op een deel van de onderdelen.

Om een certificaat aan een individu toe te kennen klikt u op  aan de rechterkant van de naam van de deelnemer in het overzicht. U komt nu op een nieuw scherm. Vul het aantal toegekende punten in en geef aan of u het certificaat wilt versturen. Klik op ‘opslaan’ om te bevestigen.

Overzicht na puntentoekenning

Bij alle deelnemers die punten hebben gekregen ziet u de volgende veranderingen:

• U kunt op de naam van de deelnemer klikken om het certificaat te downloaden. Wanneer u meerdere keren punten hebt toegekend aan een deelnemer, worden deze samengevoegd in één certificaat.
  • In de kolom ‘Certificaat’ is te zien hoeveel punten de deelnemer heeft gekregen.
  • In de kolom ‘Certificaat versturen’ kunt u de status van het certificaat bekijken. Wanneer u zojuist punten hebt toegekend, staat hier ‘klaar om te verzenden’. Wanneer er al een certificaat naar de deelnemer is verstuurd, ziet u hier de datum en het tijdstip van verzending. Wanneer u ervoor hebt gekozen om geen certificaat te verzenden, staat hier ‘niet verzenden’.
  • Het plus-teken () onder ‘Opties’ is vervangen door de tekens  en . Door op  te klikken kunt u het puntenaantal van de deelnemer wijzigen en aangeven of u het certificaat wilt versturen. Bij het toekennen aan meerder personen tegelijkertijd is standaard ingesteld dat certificaten wel worden verzonden. Door op  te klikken kunt u de toegekende punten en het certificaat van de deelnemer verwijderen.

Certificaten verzenden

Wanneer alle certificaten zijn toekend, kunt u ze naar de deelnemers sturen door middel van een e-mail. Daarvoor klikt u op ‘Certificaten versturen’ onder ‘Certificaat’ in de menubalk. In het scherm wat u te zien krijgt kunt u de e-mail opstellen. Vul de verzendgegevens en het onderwerp van de e-mail in. In het veld BCC kunt u uw eigen e-mailadres of dat van de administratie invullen (meerdere adressen gescheiden door een komma). Dit is bijvoorbeeld handig wanneer u zelf een bevesiging wilt ontvangen van de verzonden certificaten.

Geef onder ‘Bijlages’ aan of het certificaat bij de e-mail gevoegd dient te worden. Schrijf vervolgens de inhoud van de e-mail in de tekstbewerker.

Klik op ‘versturen’ ter bevesiging. De e-mail wordt direct verzonden.