Een nieuw evenement aanmaken

Om een nieuw evenement aan te maken, druk op de overzichtspagina in de menubalk op de knop 'Nieuw evenement' en klik het juistje type evenement. Vervolgens krijg je een scherm te zien waarbij een aantal velden moeten worden ingevuld.

Eigenschappen

• Titel — Hier vult u de naam/titel van het evenement in.
  • Organisator — Kies de organisator van het evenement uit het uitklapmenu.
  • Invoertaal — Selecteer de taal van het evenement, zodat deze op de website bij de juiste taal wordt ingevoerd. Het is mogelijk om later vertalingen in te stellen zodat het evenement meertalig op de website komt te staan.
  • Afbeelding — Upload de afbeelding om weer te geven op de website in het overzicht van evenementen.

Publiceren

• Publiceren op — Vul de datum in wanneer het evenement gepubliceerd moet worden op de website. Indien u nog geen datum van publicatie heeft, kunt u dit veld leeg laten. Let op! De datum van publicatie houdt niet in dat men zich dan kan inschrijven. Dit wordt ingesteld bij reserveringsperiodes en prijzen.
  • Websites — Selecteer de websites waar het evenement op moet worden gepubliceerd, door deze aan te vinken in de aanvinklijst.
  • Alleen publiceren op websites met invoertaal — Vink deze optie aan om het evenement alleen te publiceren op websites met dezelfde invoertaal die is ingesteld bij de eigenschappen.

Betaling

Als het mogelijk is om voor tickets te betalen, dient te worden aangegeven binnen welke termijn een betaling dient te geschieden nadat een gebruiker deze bestelling heeft geplaatst. Selecteer bij het veld 'Titel' één van de opties:

• Evenement is gratis
  • Betaling binnen 15 minuten na bestelling
  • Betaling binnen 1 uur na bestelling
  • Betaling binnen 1 dag na bestelling

Zichtbaarheid

Geef hier aan voor wie het evenement zichtbaar is. Dit kan op algemeen niveau worden geregeld, maar ook procuct (ticketoptie) specifiek

• Zichtbaarheid — Geef aan of het evenement zichtbaar is. Kies uit:
    • Voor iedereen die de webpagina bezoekt.
    • Alleen voor ingelogde gebruikers voor wie een ticketoptie beschikbaar is.
    • Alleen voor de ingestelde groepen
  • Zichtbaarheid ticketoptie(s) — Geef aan voor wie de ticketopties zichtbaar zijn. Kies uit:
    • Voor iedereen die de webpagina bezoekt.
    • Alleen voor ingelogde gebruikers voor wie een ticketoptie beschikbaar is.
    • Alleen voor de ingestelde groepen

Let op! Indien er slechts een ticketoptie is, geldt de zichtbaarheid die gekozen wordt bij 'Zichtbaarheid ticketoptie(s)'.

Locatiegegevens

Vul hier de locatiegegevens van het evenement in.

• Naam — Vul de naam van locatie in, bijvoorbeeld “Hoofdkantoor”.
  • Adres — Vul de adresgegevens in.
  • Plattegrond URL — Plaats een link naar een afbeelding van de plattegrond.

Na het aanmaken

Na het aanmaken kunt u nog veel meer instellen. Er is plek om met een tekstverwerker een beschrijving te plaatsen van het evenement. Heeft uw evenement aparte onderdelen waar men zich apart voor kan inschrijven? Dan kan bij elk van deze onderdelen ook een tekst worden geplaatst. U kunt hier dan een algemene tekst zetten over het evenement en de teksten van de onderdelen bij het onderdeel (ticketoptie) zelf zetten.

Maak je een 1-kliks-evenement?

In deze video wordt stap voor stap laten zien hoe je een evenement met 1-klik inschrijving aanmaakt.

Of een evenement met betaalde tickets?

In deze video wordt uitgelegd hoe een betaald evenement kan worden aangemaakt. Specifiek gaat het in deze video over een evenement met betaalde tickets die alleen kunnen worden gekocht door leden. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende ticketopties, waardoor leden ook introducees kunnen meenemen. Een handige casus als het je nog niet duidelijk is hoe je kunt werken met een betaald evenement en ticketopties. Deze video behandelt ook het kopen van tickets via de website.