Facturen markeren

Deze handeling kan worden uitgevoerd in de onderdelen:

• Verzonden
  • Herinneringen
  • Aanmaningen
  • Betaald
  • Niet betaald
  • Openstaand
  • Te laat betaald

Facturen kunnen gemarkeerd worden als ‘betaald’, ‘niet betaald’, ‘verzonden’ en ‘herinnerd’. Wanneer u ze als zodanig hebt gemarkeerd, zullen ze worden verplaatst naar de corresponderende map.

Let op! Alleen de markeringen relevant voor de status van de factuur zijn mogelijk in de bovenstaande onderdelen. Facturen in het onderdeel ‘Herinneringen’ zijn bijvoorbeeld als gemarkeerd als ‘herinnerd’, en kunnen daarom niet nogmaals als herinnerd gemarkeerd worden.

Let op! Een factuur markeren als ‘verzonden’ betekent niet dat de factuur ook wordt verzonden, maar deze wordt alleen in het onderdeel ‘Verzonden’ geplaatst. Ditzelfde geldt voor het markeren als ‘herinnerd’. Er wordt naar aanleiding van deze actie geen herinnering gestuurd. De factuur komt wel in het onderdeel ‘Herinneringen’ te staan. Lees hoe u een herinnering verstuurt of hoe u een factuur opnieuw verstuurt.

Losse of meerdere facturen markeren

U kunt losse facturen markeren, maar u kunt ook meerdere facturen tegelijk markeren. Losse facturen markeren als betaald of niet betaald kan snel via het overzicht waarin de factuur zich bevindt. Losse facturen markeren als verzonden of herinnerd doet u op dezelfde manier als het markeren van meerdere facturen tegelijk.

Losse facturen markeren als betaald/niet betaald

Navigeer naar het onderdeel waarin de factuur zich bevindt. De factuur moet in één van de bovenstaande onderdelen staan om te kunnen markeren.

Zoek de factuur op in het overzicht. In de kolom ‘Opties’ aan de rechterkant van het overzicht vindt u onder andere de volgende iconen:

– Staat voor ‘Als betaald markeren’

– Staat voor ‘Markeren als niet betaald’

Klik op het juiste icoon. Bevestig uw keuze met ‘Ja, de factuur is betaald’ (betaald markeren) of ‘Ja, de factuur wordt niet betaald’ (niet betaald markeren). U kunt in beide gevallen annuleren door op ‘Terug’ te klikken.

Wanneer u de factuur hebt gemarkeerd als betaald, zal deze naar het onderdeel ‘Betaald’ worden verplaatst. Wanneer u de factuur hebt gemarkeerd als niet betaald, zal deze naar het onderdeel ‘Niet betaald’ worden verplaatst.

Eén of meerdere facturen tegelijk markeren

Navigeer eerst naar het onderdeel waarin de facturen zich bevinden. De facturen moeten in één van de bovenstaande onderdelen staan om te kunnen markeren.

In de menubalk vindt u de knop ‘Markeren’. In de onderdelen ‘Openstaand’ en ‘Te laat betaald’ gebruikt u de knop ‘Herinneringen’.

Klik op ‘Markeren’ of klik onder ‘Herinneringen’ op ‘Markeren’. Kies achter ‘Status’ welke status u de facturen wilt gaan geven. Afhankelijk van de huidige status van de facturen kunt u kiezen uit twee of meer van de volgende opties:

• Betaald
  • Niet betaald
  • Verzonden
  • Herinnerd

Vervolgens vinkt u onder ‘Facturen’ de facturen aan die u wilt markeren. Klik op ‘markeer’ om te bevestigen.