Mail merge

Wat is mail merge?

Mail merge is een techniek waarmee een reeks documenten gegenereerd kan worden die per stuk voorzien zijn van unieke gegevens. Het wordt gebruikt voor brieven met een persoonlijke aanhef, enveloppen, etiketten, etc. Microsoft Word heeft een standaard methode om een mail merge uit te voeren.

Voor gepersonaliseerde brieven

Een veel gebruikte toepassing van mail merge of samenvoegdocument is de aanhef van brieven. In plaats van "Geachte heer, mevrouw" kan de naam van de begunstigde boven de brief worden gezet. Als u een grote lijst met begunstigden heeft dan is het niet nodig om voor iedereen een afzonderlijke brief te typen. U maakt één generieke brief en met mail merge plakt u automatisch de juiste gegevens in de bestanden. Deze gegevens komen voort uit Genkgo Organisatie.

Microsoft Excel en Microsoft Word

Mail merge werkt in iedere versie van Microsoft Word. Deze tekstverwerker biedt de mogelijkheid om gegevens, 'data', op te halen uit databases. Ook is het mogelijk om gegevens op te halen uit een Microsoft Excel bestand. Deze laatste methode wordt hier behandeld.

Dit is een eenvoudige handleiding. Voor de samenstelling is gebruik gemaakt van de bestaande uitleg voor mail merge of samenvoegdocumenten van Microsoft Word 2016 Preview, Word 2013. Op de website van Microsoft vindt u een rijke schat aan handleidingen die te maken hebben met Mail Merge.

Uitgebreide handleiding Microsoft: De functie Afdruk samenvoegen in Word gebruiken om standaardbrieven die gebruik maken van de gegevens uit een Excel-werkblad te maken en af te drukken