Wat is hosting?

Hosting maakt het mogelijk dat wij uw software, website en/of app beschikbaar maken voor gebruik via het internet. Kort door de bocht betekent het dat bezoekers die navigeren naar het webadres van uw organisatie (bijvoorbeeld www.uwdomein.nl) de website te zien krijgen. Ook betekent het dat u gebruik kunt maken van e-mail. (bijvoorbeeld e-mailadres@uwdomein.nl).

Genkgo biedt hosting aan bij haar pakketten. Dat betekent dat wij het beheer aanbieden van domeinnamen (webadressen), e-mail en beveiliging (ssl).

Voordat wij uw Genkgo software en website op uw domeinnaam kunnen activeren, moet de hosting correct zijn ingesteld. Bijna al onze klanten kiezen ervoor om de hosting volledig in handen te geven van Genkgo. Dat betekent dat de bestaande domeinnaam en e-mail van de oude aanbieder (hostingprovider) worden verhuisd naar Genkgo. Dit is echter ook anders te regelen. Daarover leest u hier meer.