Apple App Store voor iOS apps

Om een iOS app in de Apple store te kunnen plaatsen dient u allereerst te beschikken over Apple Developer Account. Het maken van een Apple Developer Account omvat meerdere stappen. Houdt er rekening mee dat het aanvraagproces soms niet meteen kan worden afgerond. Als u kiest voor de aanvraag van een DUNS nummer dan kan dat meerdere weken duren. Genkgo heeft hier geen invloed op.

De volgende stappen moeten worden gezet voordat u een app kunt publiceren:

• Apple ID aanmaken
  • DUNS nummer
  • Apple Developer Account aanmaken
  • Bestaande app verhuizen?
  • Genkgo met rol "Admin" toestemming geven tot beheer van het account

Apple ID aanmaken

Om een Apple Developer Account te kunnen aanmaken, dient u eerst te beschikken over een Apple ID. Wij adviseren om een account te maken voor uw organisatie in plaats van uw persoonlijke account te gebruiken. Heeft u nog geen Apple ID voor uw organisatie, dan kunt u die hier aanmaken.

DUNS number

Om als organisatie een Apple Developer Account te kunnen maken, hebt u een zogenaamde DUNS number. Dat is een nummer dat Apple wilt hebben ter verificatie van de juridische status van uw organisatie. Vermoedelijk heeft uw organisatie nog geen DUNS number. Deze maakt u als volgt aan.

1. Ga naar de DUNS Number Lookup pagina bij Apple. Log in met uw Apple ID. Vul het formulier in en verifieer dat er nog geen DUNS nummer is.
  2. Als uw organisatie nog geen DUNS number heeft, dan wordt de mogelijkheid geboden deze aan te maken.
  3. Het kan enkele dagen duren voordat het nummer wordt uitgegeven.

Apple Developer Account maken

Voordat u een developer account kan maken dient u te beschikken over een DUNS number zoals hierboven beschreven. Wacht daarom met het volgen van de onderstaande stappen totdat u een DUNS number heeft ontvangen.

1. Ga naar de Apple Developer website om deel te nemen aan het developer programma. Kies onderaan de pagina voor Start Enrollment. Log in met uw Apple ID.
  2. Zodra u bent ingelogd komt u in het formulier om deel te nemen aan het programma. Geef aan wat voor type organisatie u vertegenwoordigt. U krijgt te zien aan welke voorwaarden u moet voldoen. Ga verder.
  3. Voer het formulier in en volg de instructies die Apple geeft.
  4. Afhankelijk van het organisatie type kan het enkele dagen duren voordat uw Apple Devoloper Account is goedgekeurd.
  5. Afhankelijk van het type organisatie dat u bent, zijn er kosten gebonden aan het developer account. Deze kosten zijn ongeveer $100 per jaaren kunnen alleen betaald worden met een creditcard. Indien uw organisatie nog geen creditcard heeft, kunt u overwegen om een prepaid of disposable creditcard aan te schaffen. Via een zoekmachine kunt u zoeken op deze termen om daar meer over te weten te komen. Natuurlijk kan het ook een moment zijn om bij uw eigen bank een creditcard aan te schaffen.

Bestaande app verhuizen?

Heeft uw organisatie al een app die niet is gekoppeld aan uw Apple Developer Account? Dan dient u die app te verhuizen. Dit is ook van toepassing voor apps van Genkgo die nu onder uw eigen Apple Developer Account gepubliceerd gaan worden.

1. Ga naar de Membership pagina in de Apple Developer portal en kopieer het team ID.
  2. Stuur het team ID en uw Apple ID (hetzelfde als uw gebruikersnaam bij Apple) naar de app maker (Voor apps van Genkgo stuurt u deze twee ID’s dus naar Genkgo).
  3. De app maker initieert de transfer naar het eigen Apple Developer account.

Genkgo als beheerder toestemming geven tot het account

Om uw app te kunnen maken en aan te bieden bij Apple dient Genkgo toestemming te krijgen als "Admin" tot uw Developer account.
Dit stelt u in in App Store Connect.

1. Log in bij App Store Connect en ga naar "Users and Access".
  2. (+) New User:
  • Voornaam: "Genkgo"
  • Achternaam "Developer"
  • Email "apple@genkgo.nl"
  • Roles -> "Admin"
  • Apps -> "All apps", of een specifieke app
  • Developer Resources -> Aanvinken "Access to Cerficates, Identifiers & Profiles"
  • Bevestig met "Invite"

U bent nu klaar met aanmaken van het ontwikkelaarsaccount. U hoeft dit niet aan Genkgo te melden. Wij krijgen hiervan automatisch bericht.