Apple App Store voor iOS apps

Om een iOS-app in de Apple App Store te kunnen publiceren, is het in eerste instantie vereist dat u beschikt over een Apple Developer Account. Houd er rekening mee dat het aanvraagproces soms niet onmiddellijk kan worden voltooid.

Neem de volgende stappen:

1. Maak een Apple ID aan.
  2. Verkrijg een DUNS-nummer.
  3. Maak een Apple Developer Account aan en stel een betaling in (dit kan alleen met credit card).
  4. Verleen Genkgo de rol "Admin" om toestemming te geven voor het beheer van het account.

1. Apple ID aanmaken

Om een Apple Developer Account aan te maken, moet u in eerste instantie beschikken over een Apple ID. We raden aan om een account voor uw organisatie te creëren in plaats van uw persoonlijke account te gebruiken. Als u nog geen Apple ID voor uw organisatie heeft, kunt u deze hier aanmaken.

2. D-U-N-S-nummer

Om als organisatie een Apple Developer Account aan te maken, heeft u een zogenaamd D-U-N-S-nummer nodig. Dit nummer vraagt Apple om de juridische status van uw organisatie te verifiëren. Waarschijnlijk beschikt uw organisatie nog niet over een D-U-N-S-nummer. U kunt er een aanmaken door de volgende stappen te volgen.

1. Ga naar de D-U-N-S Number Lookup pagina op de Apple-website. Log in met uw Apple ID en vul het formulier in om te controleren of er al een D-U-N-S-nummer is toegewezen aan uw organisatie.
  2. Indien uw organisatie nog niet over een D-U-N-S-nummer beschikt, krijgt u de optie om er een aan te vragen.
  3. Houd er rekening mee dat het enkele dagen kan duren voordat het nummer is toegekend.

3. Apple Developer Account maken

Voordat u een Developer Account kunt aanmaken, moet u beschikken over een D-U-N-S-nummer, zoals hierboven beschreven. Wacht daarom met het volgen van de onderstaande stappen totdat u een D-U-N-S-nummer heeft ontvangen.

1. Ga naar de Apple Developer website om deel te nemen aan het Developer Program. Kies onderaan de pagina voor "Start Enrollment" en log in met uw Apple ID.
  2. Zodra u bent ingelogd, komt u in het formulier om deel te nemen aan het programma. Geef aan welk type organisatie u vertegenwoordigt en bekijk de vereisten waaraan u moet voldoen. Ga vervolgens verder.
  3. Vul het formulier in en volg de instructies die Apple geeft.
  4. Afhankelijk van het type organisatie kan het enkele dagen duren voordat uw Apple Developer Account is goedgekeurd.
  5. Houd er rekening mee dat, afhankelijk van het organisatietype, kosten verbonden zijn aan het Developer Account. Deze kosten bedragen ongeveer $100 per jaar en kunnen alleen worden betaald met een creditcard.

Voordat u een Developer Account kunt maken dient u te beschikken over een D-U-N-S-nummer zoals hierboven beschreven. Wacht daarom met het volgen van de onderstaande stappen totdat u een D-U-N-S-nummer number heeft ontvangen.

Bestaande app verhuizen?

Als uw organisatie al een app heeft die niet is gekoppeld aan uw Apple Developer Account, dient u de app over te zetten. Dit geldt ook voor apps van Genkgo die nu onder uw eigen Apple Developer Account gepubliceerd zullen worden.

1. Ga naar de Membership pagina in de Apple Developer portal en kopieer het team-ID.
  2. Stuur het team-ID en uw Apple ID (hetzelfde als uw gebruikersnaam bij Apple) naar de app-maker (Voor apps van Genkgo stuurt u deze twee ID's dus naar Genkgo).
  3. De app-maker initieert de overdracht naar het eigen Apple Developer-account.

4. Genkgo als beheerder toestemming geven tot het account

Om uw app te kunnen maken en aan te bieden bij Apple dient Genkgo toestemming te krijgen als "Admin" tot uw Developer account.
Dit stelt u in in App Store Connect.

1. Log in bij App Store Connect en ga naar "Users and Access".
  2. (+) New User:
  • Voornaam: "Genkgo"
  • Achternaam "Developer"
  • Email "apple@genkgo.nl"
  • Roles -> "Admin"
  • Apps -> "All apps", of een specifieke app
  • Developer Resources -> Aanvinken "Access to Cerficates, Identifiers & Profiles"
  • Bevestig met "Invite"

U bent nu klaar met aanmaken van het ontwikkelaarsaccount. U hoeft dit niet aan Genkgo te melden. Wij krijgen hiervan automatisch bericht.