Validatie van velden in Organisatie

Valideren van ingevoerde informatie

Het is mogelijk om validatie in te schakelen voor velden op een profiel. Dat betekent dat elke wijziging in de waarde van deze velden vanaf dat moment wordt gecontroleerd op geldigheid. Een profiel kan pas worden opgeslagen als de data valideert.

Validatie is mogelijk voor de volgende velden:

1. IBAN rekeningnummers: controle van de notering van een IBAN rekeningnummer;
  2. URL website adressen: controle van de correcte vermelding van een url;
  3. E-mailadressen: controle van de correcte opbouw van een e-mailadres.

De validatie van velden vindt plaats bij toevoegen en wijzigen, maar ook bij het importeren van gegevens uit een geüpload spreadsheet. Het is dan niet langer mogelijk om foutieve gegevens te importeren als validatie voor de desbetreffende velden is ingeschakeld.

Instellen van validatie

Validatie van een bepaald veld is standaard uitgeschakeld. Als u hier gebruik van wilt maken, dan kunt u dit per veld aangeven. Dit stelt u in tijdens het aanmaken of het wijzigen van een veld van een object, bij ‘Instellingen > Velden & eigenschappen’. Hier leest u hoe u velden kunt aanmaken en/of wijzigen.