Toegang tot tabbladen van objecten

Het zou kunnen zijn dat u niet alle rollen toegang tot alle gegevens van objecten wilt geven. U kunt bij het aanmaken of wijzigen van een rol al aangeven tot welke applicaties deze toegang heeft en wat de rol in de applicaties mag doen (lezen, schrijven, verwijderen, onbeperkt). Bij het onderdeel ‘Toegang tot tabbladen’ in ‘Instellingen’ kunt u verdere restricties op de toegang van rollen toevoegen.

Wanneer u in ‘Instellingen’ klikt op ‘Toegang tot tabbladen’ vouwt zich een boom uit waarin alle verschillende organisatie objecten staan. Wanneer u op een object klikt, verschijnen in het hoofdgedeelte in de menubalk alle tabbladen die bij het object horen. Bij een lid verschijnen bijvoorbeeld de tabbladen ‘Profiel’, ‘Gegevens’, ‘Toegang’ en ‘Contact historie’. Deze tabbladen ziet u ook als u een specifiek lidprofiel wilt bewerken.

Per tabblad van een object kunt u rollen wel of geen toegang geven. Dit doet u door te navigeren naar het tabblad en op ‘Toevoegen’ te drukken. Typ achter ‘Rol’ de rol die u wel of geen toegang wilt geven tot het tabblad. Er verschijenen enkele suggesties. Kies de bedoelde rol. Geef vervolgens achter ‘Toegang’ aan of de rol wel of geen toegang mag hebben tot het tabblad.

Een tabblad waar nog geen beperkingen voor rollen zijn toegevoegd, is toegankelijk voor alle rollen. Zodra u een rol heeft toegevoegd aan een bepaald tabblad, hebben de rollen die niet zijn toegevoegd onder dat tabblad, geen toegang tot het tabblad.