Wat zijn de afmetingen van afbeeldingen op de website?

Wij worden vaak gevraagd naar de afmetingen van afbeeldingen op websites. De websites die wij leveren zijn responsive. Dat betekent dat de website, inclusief afbeeldingen, zich aanpast aan het formaat van het scherm waarop de website wordt bezocht. Afbeeldingen hebben dus op verschillende aparaten en schermgroottes ook verschillende afmetingen. Daarom kunnen we geen advies geven over de afmetingen, alleen over de verhoudingen van de afbeeldingen in standaard modules op template websites. Afbeeldingen op websites met een design op maat hebben ook verhoudingen op maat. Daarvoor kunnen we dus geen specifiek advies geven.

De kwaliteit van afbeeldingen

Zorg dat afbeeldingen voldoende kwaliteit hebben. Zo zorg je ervoor dat er geen korrelige afbeeldingen op de website komen te staan. Een té zware kwaliteit is echter ook niet nodig. Over het algemeen adviseren we om afbeeldingen te gebruiken van maximaal 600 x 400 pixels.

Slider image op alle websites

De slider is de module met grote afbeeldingen en een tekstblok onder de header op de voorpagina van de website. De slider heeft geen vaste afmetingen en verhoudingen. Beiden passen namelijk automatisch aan bij het verkleinen of vergroten van een scherm. Je kunt dit gemakkelijk uitproberen door je browser scherm te verkleinen en vergroten.

Afbeeldingen in een slider worden dus op allerlei wijzen bijgesneden om in verschillende schermformaten te passen. Wij adviseren daarom ook om hier enkel sfeerafbeeldingen te plaatsen. Plaats nooit afbeeldingen met teksten. Ook afbeeldingen met groepen personen worden afgeraden omdat er bij het bijsnijden personen wegvallen of maar half zichtbaar zijn.

Standaard verhoudingen op Template websites

Enkele afbeeldingen op de voorpagina van template websites hebbens standaard verhoudingen. De vormen van de afbeeldingen hebben een naam die je kunt terugvinden op onze demo website. De verhoudingen worden uitgedrukt in breedte/hoogte.

• Card: 3/2 - Let op: Dit is de verhouding wanneer er een titel en een ondertitel van beide 1 regel aanwezig is. Wanneer er meer tekst in het tekstvak staat, wordt de afbeelding vanaf onderen bijgesneden.
  • Flag: 1/1
  • Image box: 4/3
  • Avatar (ingelogde persoon): 1/1