Hoe verloopt de publicatie van een website?

Stappenplan: publicatie van de website bij verhuizen domeinnaam naar Genkgo.

Om een website te kunnen publiceren op een hoofddomein (bijvoorbeeld www.uworganisatie.nl) dienen de volgende stappen te worden afgerond:

1. Aanvraag domein verhuiscode (“EPP token”) bij de bestaande aanbieder. Alleen u zelf, als eigenaar van het domein, bent in staat deze aanvraag doen. De code dient te worden doorgestuurd aan Genkgo (support@genkgo.nl). Vaak heeft de code een beperkte geldigheid. Ook is de kans groot dat u afhankelijk bent van anderen bij de aanvraag. Zorg dus dat u dit proces vroeg opstart en dat we de code op tijd verkrijgen: ruim vóór de gewenste publicatiedatum. Naast de code is het belangrijk het volgende af te kaarten met de oude aanbieder:

1. Zijn er subdomeinen actief (bijvoorbeeld lustrum.uworganisatie.nl)? Indien ja: lever samen met de verhuiscode een lijst aan van de actieve subdomeinen.

2. Blijven de diensten van de oude aanbieder (tijdelijk) actief nadat het domein is verhuisd? Indien het antwoord “Nee” is dan betekent dat we de verhuizing pas kunnen doen op de publicatiedatum. Er is dan een groter risico op “down time”.

2. Verhuizing van de domeinnaam naar Genkgo. Genkgo zal de verhuizing van de domeinnaam starten. Na een succesvolle verhuizing zal de domeinnaam verwijzen naar de diensten van de oude aanbieder. Uw oude website blijft dus online terwijl de domeinnaam is verhuisd.

3. Vaststellen publicatiedatum voor de website. In overleg met Genkgo wordt er een publicatiedatum afgesproken. Het publiceren kan van dinsdag t/m donderdag, tussen 10 – 15 uur.

4. Het publiceren van de website. Genkgo past de DNS instellingen van het domein aan, zodat de website zichtbaar wordt. Daarna wordt er een SSL certificaat actief gemaakt die ervoor zorgt dat bezoekers de website kunnen raadplegen over een beveiligde verbinding. Vanaf aanpassing duurt het doorgaans tot een uur voordat de website overal op internet zichtbaar is.

5. Na het publiceren van de website. Dit is het moment om een aankondigingse-mail te verzenden naar de leden met de applicatie Communicatie. Het is aan te raden deze e-mail van tevoren alvast klaar te zetten als concept. Na het verzenden van de aankondiging kan er een wachtwoordmail naar de leden worden verzonden.

Meer informatie