Bestellingen

Het onderdeel ‘Bestellingen’ geeft overzichten van alle bestellingen die via de webshop zijn geplaatst. Deze kunt u bekijken in verschillende overzichten.

Alle bestellingen

In dit overzicht kunt u alle bestellingen die geplaatst zijn bekijken. De volgende filters zijn beschikbaar:

• Periode – Om bestellingen vanaf of tot een bepaalde datum te bekijken.
  • Status – Bekijk bestellingen op hun status, bijvoorbeeld:
    • Bezig met bestellen – Bestellingen waarvan het bestelproces nog niet is afgerond.
    • Geannuleerd – Bestellingen die zijn geannuleerd door de webshopbeheerder.
    • Mislukt – Bestellingen die zijn afgebroken, bijv. doordat de betaling niet is gelukt.
    • Gesplitst – Bestellingen die zijn gesplitst door de webshopbeheerder, bijvoorbeeld als een klant meerdere producten heeft besteld.
    • Besteld – Bestellingen die nog niet zijn betaald.
    • Betaald – Bestellingen die zijn betaald.
    • Verwerkt – Bestellingen die door de webshopbeheerder zijn aangemerkt als verwerkt.
  • Betaalmethode – Hier heeft u keuze uit de ingestelde betaalmethodes.
  • Filter op order – Vul hier een specifiek order ID in om een bestelling te vinden.

Kies de gewenste filters en klik op ‘Bijwerken’. Vervolgens krijgt u in de tabel eronder de resultaten te zien.

Overzichtstabel

Onder het tabje ‘Alle’ zal een tabel worden weergegeven met de bestellingen. Hier ziet u:

• Order ID (#) – Uniek nummer van de bestelling.
  • Besteld op – Datum van bestelling.
  • Klant – Naam van de klant.
  • Bedrag – Bedrag dat is betaald voor de bestelling.
  • Betaalmethode – Betaalmethode gekozen voor de bestelling.
  • Status – Label van de status van de bestelling.

In de menubalk boven de tabel zijn de optie ‘Exporteren’ en ‘E-mail’ beschikbaar:

Exporteren

Met de knop ‘Exporteren’ wordt er direct een spreadsheet van de bestellingen gedownload.

E-mail

Hiermee verstuurt u een e-mail met als bijlage de factuur naar de personen die de bestelling hebben geplaatst. Als er in het verleden een e-mail is verstuurd kunt u een template selecteren. Zo niet, dan kunt u een nieuwe template aanmaken. Hier vult u het volgende in:

• Naam – Naam van de template.
  • Afzender e-mail – Het email adres waarmee u de mail wilt versturen.
  • Afzender naam – Naam van de afzender.
  • Onderwerp – Onderwerp van de e-mail.
  • Tekst – Inhoud van de e-mail.

Bevestig uw bericht met de knop ‘Versturen’.

Details bestelling

Klik op het order ID of de besteldatum in het overzicht om de details van de bestelling te bekijken. U krijgt nu een nieuw scherm te zien met de details van de bestelling in een lijst. Afhankelijk van de status van de bestelling zullen een aantal opties verschijnen in de menubalk:

• Facturen – Bekijk facturen van deze bestelling. De facturen zijn te downloaden naar PDF formaat.
  • Annuleer bestelling – Bestelling annuleren. Deze krijgt dan de status ‘Geannuleerd’.
  • Bewerken – Hier kan het aantal van de bestelling en de winkelwagen van de gebruiker worden aangepast.
  • Betaald markeren – Bestelling markeren als betaald. Deze krijgt dan de status ‘Betaald’.
  • Verwerken – Bestelling markeren als verwerkt. Voor eigen administratie, bijvoorbeeld als het product is verstuurd of is opgehaald.

Per product

Dit tabblad geeft een overzicht van de bestellingen per product. U kunt de zoekbalk gebruiken om een specifiek product op te zoeken. In het algemene overzicht is te zien bij hoeveel bestellingen het product is besteld (Bestellingen), het totaal aantal dat er is besteld (Besteld) en de omzet die daarbij hoort.

Klik op de naam van een product om een gedetailleerder overzicht te krijgen van de bestellingen en de klanten die het product hebben besteld.

Per klant

Dit tabblad geeft een overzicht van de bestellingen per klant. Gebruik de zoekbalk om een specifieke klant op te zoeken. In het algemene overzicht is te zien hoeveel bestellingen een klant heeft geplaatst (Bestellingen), hoeveel producten de klant heeft afgenomen (Besteld) en de omzet die daarbij hoort.

Klik op de naam van een klant om gedetailleerder overzicht te krijgen van de bestellingen die de klant heeft geplaatst.

Per betaalmethode

Dit tabbald geeft een overzicht van de bestellingen per betaalmethode. In het algemene overzicht is te zien bij hoeveel bestellingen de betaalmethode is gebruikt (Bestellingen), het totaal aantal artikelen dat er met de betaalmethode is betaald (Besteld) en de omzet die daarbij hoort.

Klik op een betaalmethode om een gedetailleerder overzicht te krijgen van de bestellingen.