Producten

In het onderdeel ‘Producten’ worden alle producten beheerd. Deze producten komen niet automatisch in de webshop te staan. In het onderdeel ‘Winkel’ beheert u de prijzen en welke producten in de verkoop zijn.

Producten in het onderdeel ‘Producten’ zijn te bekijken in de tabbladen ‘Alle’ , ‘Per productlijn’ en ‘Per tag’. Een tag is een label dat u meegeeft aan uw product dat bij meerdere producten kan voorkomen, bijvoorbeeld “Dames” en “Heren”.

Nieuw product

Klik op ‘Nieuw product’ in de menubalk.

Eigenschappen

• Naam – Geef de naam van het product, bijv. “Luxe Trui”.
  • Productlijn – Kies de productlijn waar het product bij hoort.

Klik op ‘opslaan’.

• Levering – Kies een voorkeursleveringsmethode. Hier kan worden gekozen uit alle beschikbare leveringsmethodes. Vul vervolgens het gewicht van het product (in grammen) in. Hoe de uiteindelijke keuze voor een leveringsmethode precies werkt, leest u hier. Het is ook mogelijk om de levering voor een product uit te schakelen. Vink daarvoor de optie ‘Dit product vereist geen levering’ aan.
  • Eigenschappen – U ziet nu de eigenschappen die u eerder heeft aangemaakt voor deze productlijn. Vul de eigenschappen in.
  • Bevestigingse-mail – Maak hier de e-mail aan die wordt verzonden naar de gebruiker na het betalen van een bestelling. Dit is vooral nuttig bij producten die een aparte uitleg vereisen of die worden bezorgd per mail, bijvoorbeeld digitale producten. Vink de optie ‘BCC’ aan de e-mail ook te ontvangen op het adres van de verzender.

Klik op ‘opslaan’.

U ziet nu het overzicht van alle producten. U kunt nu verder met het instellen van tags en afbeeldingen. Klik op het zojuist door u aangemaakte product. Er zijn nu twee nieuwe tabbladen zichtbaar: ‘Tags’ en ‘Afbeeldingen’.

Tags

In dit tabblad zijn alle tags zichtbaar die zijn toegewezen aan het product. Hoewel het aantal tags dat kan worden aangemaakt onbeperkt is, raden we aan niet meer dan 2 tags per product in te stellen. Het is aan te raden om in de gehele webshop ongeveer 6 tags te hanteren en deze zo algemeen mogelijk te houden.

Klik op ‘Nieuwe Tag’ om een tag toe te voegen aan het product. Vul de naam van de tag in. Als er al eerder tags zijn gemaakt, zullen deze als optie verschijnen als u met uw cursor in het veld gaat staan.

Klik op ‘opslaan’ om te bevestigen.

Afbeeldingen

In dit tabblad kunt u afbeeldingen van het product toevoegen. Deze zijn zichtbaar op de website bij het product. Klik op ‘Afbeelding toevoegen’.

Upload de afbeeldingen door deze vanaf uw computer naar het uploadvak te slepen of door op ‘add files’ te klikken en bestanden te selecteren. Klik op ‘start upload’ wanneer alle afbeeldingen in het uploadvak staan. Zodra het uploaden is afgerond, zal het scherm zichzelf herladen en zullen de afbeeldingen zichtbaar zijn.

Stel nu één afbeelding als standaard afbeelding in. Deze afbeelding wordt gebruikt in het overzicht van de producten en wordt als eerste weergegeven bij de details van het product.

Om een afbeelding te verwijderen vinkt u ‘Verwijderen’ aan onder de afbeelding. Klik vervolgens op ‘opslaan’.