Voorraad

Als u gebruik maakt van een fysieke voorraad wilt u deze goed kunnen beheren zodat er geen bestellingen worden geplaatst van een product dat niet op voorraad is. Dat kunt u in dit tabblad aangeven.

In het overzicht ziet u een gedetailleerd overzicht van de voorraad. Iedere wijziging in de voorraad is hier te zien. Bij een bestelling worden de producten automatisch van de voorrraad afgehaald.

Voorraad activeren/deactiveren

Het kan zijn dat het instellen van een voorraad niet nodig is bij sommige producten, bijvoorbeeld digitale producten. In dat geval kan de voorraad worden uitgeschakeld met de knop ‘Voorraad deactiveren’. De evt. geschiedenis van de voorraad blijft bewaard. Wanneer de voorraad is gedeactiveerd, is het product onbeperkt beschikbaar. De voorraad kan weer worden geactiveerd met de knop ‘Voorraad activeren’.

Voorraad wijzigen

Om uw voorraad bij te werken, maakt u gebruik van de knoppen ‘Inboeken’ en ‘Afboeken’. Vul vervolgens de volgende velden in:

• Transactiedatum – Datum voor administratie van in- of afboeking.
  • Aantal – Aantal producten dat in- of afgeboekt moeten worden.
  • Opmerking – Optioneel. Ruimte voor eventuele opmerking.

Klik op ‘opslaan’ om te bevestigen.