Module - Content platform

Het Content platform maakt het mogelijk om artikelen te publiceren op uw website. De mogelijkheden hierbij zijn veel uitgebreider dan bij bijvoorbeeld de nieuwsmodule (standaard). Het Content platform kan gebruikt worden in aanvulling op of zelfs ter vervanging van een fysiek tijdschrift. Enkele extra opties zijn:

• Artikelen vastpinnen om op een prominentere positie op de webpagina te tonen
  • Auteursprofielen met biografie en alle artikelen van de auteur
  • Rubrieken gebruiken voor een overzichtelijker geheel

Een nieuw artikel aanmaken

Om een nieuw artikel aan te maken, gaat u in de Website applicatie eerst naar de pagina met het Content platform. Hier klikt u in het hoofdgedeelte op ‘Nieuw artikel’.

• Vul de titel van het artikel in;
  • Kies de taal van het artikel;
  • Vul de rubrieken in die bij het artikel horen. Bestaande rubrieken worden als suggesties getoond wanneer u aan het typen bent;
  • Kies de auteur(s) van het artikel. Hier kunt u één of meerdere personen uit de Organisatie applicatie kiezen.
  • Gebruik de tekstverwerker voor de inhoud van het artikel. Let op! Schrijf het artikel eerst in een tekstverwerkingsprogramma zoals Microsoft Word. Wanneer u te lang in één scherm werkt, kan het zijn dat u wordt uitgelogd en uw werk niet kan worden opgeslagen.
  • Vul als laatste de samenvatting van het artikel in. Deze komt op de website boven het artikel te staan (vaak in grotere of dikgedrukte letters).

Klik op ‘opslaan’ om het artikel op te slaan.

Overzicht van artikelen en handelingen

Nadat een artikel is opgeslagen, wordt het weergegeven in het overzicht van artikelen. In dit overzicht is voor elk artikel relevante informatie te zien. De volgende handelingen kunnen hier per artikel uitgevoerd worden:

• Bewerken – Klik op de titel van het artikel.
  • Depubliceren – Klik op . Wanneer het artikel nog niet gepubliceerd is, kunt u het artikel publiceren met .
  • Coverfoto toevoegen – De coverfoto wordt op de website getoond in het overzicht van artikelen en bovenaan het artikel zelf. Klik op  om een coverfoto toe te voegen.
  • Slidshow toevoegen – Het is mogelijk om meerdere foto’s aan een artikel toe te voegen. Hiervoor kunt u in het overzicht van artikelen op  klikken, of op de titel van het artikel klikken en bovenaan de pagina op de knop ‘Slideshows’ klikken.

Artikelen vastpinnen

U kunt artikelen vastpinnen op een prominente positie op het Content platform. Hiervoor gaat u naar het overzicht van artikelen in de Website applicatie en klikt u bovenaan op ‘Vastpinmenu openen’. Hier ziet u een aantal posities waarop artikelen vastgepind kunnen worden. In elk van deze posities kunt u één artikel invullen. Wanneer de posities zijn gevuld met de juiste artikelen klikt u op ‘opslaan’.

Auteursprofielen

Iedere persoon die als auteur aan een artikel is toegevoegd, heeft een auteursprofiel op de website. Dit profiel bevat standaard de naam van de auteur en alle artikelen die door deze auteur zijn geschreven. Er kunnen echter extra gegevens aan het auteursprofiel worden toegevoegd.

Ga naar het overzicht van artikelen in de Website applicatie en klik bovenaan op ‘Auteurs’. U ziet een lijst met alle auteurs. Klik op een auteur om diens auteursprofiel te bewerken.

• Titel – Standaard is dit de naam van de auteur. U kunt dit hier bewerken, bijvoorbeeld wanneer de auteur een pseudoniem wenst te gebruiken.
  • URL naam – Wanneer u de naam van de auteur in ‘Titel’ hebt aangepast, is het wenselijk om de naam in de link naar het auteursprofiel ook aan te passen. Dit kunt u doen in dit veld.
  • Biografie – In dit veld kunt u de biografie van de auteur invullen.
  • Nieuwe foto – Om een foto toe te voegen aan het auteursprofiel, klikt u op ‘Browse’. Vervolgens kunt u een afbeelding kiezen en uploaden.

Klik op ‘opslaan’ om de wijzigingen te bevestigen.