Module - Mediatheek

Met de mediatheek module kunt u mulit-media, zoals documenten, bestanden en video’s beschikbaar maken op de website. Deze media items worden getoond in een mooi opgemaakte lijst die gemakkelijk doorzoekbaar is voor gebruikers. Downloads kunnen worden beveiligd zodat deze alleen beschikbaar zijn voor ingelogde gebruikers.

Webpagina

Alle beschikbare media items op de webpagina staan op chronologische volgorde en zijn voorzien van titel, auteur, cover foto en tags. Daarnaast is er een zoekfunctie en worden alle gebruikte tags getoond. Door op een tag te klikken, verschijnen alle media items met deze tag.

Beheer

De mediatheek module wordt beheerd in de applicatie Website in de administratieve omgeving van Genkgo. Navigeer naar de webpagina met de mediatheek module. In het hoofdgedeelte ziet u een overzicht met alle toegevoegde media items. Het overzicht toont de titel, de tags, de begin- en einddatum van publicatie en of het media item is beveiligd.

Een nieuw media item toevoegen

Om een nieuw media item aan de mediatheek toe te voegen, gaat u in de admin naar de webpagina met de mediatheek module. Hier klikt u op ‘Toevoegen’. Hier dienen de volgende velden ingevuld te worden:

• Titel – De titel van het media item
  • Auteur – De auteur van het media item (optioneel)
  • Voorblad – De cover foto van het media item. Deze afbeelding zal in het overzicht van de mediatheek worden getoond. Klik op ‘Kies voorblad’ om een afbeelding uit de Bestanden applicatie te selecteren.
  • Publicatie – Vul de datum waarop het media item gepubliceerd dient te worden in bij ‘Begindatum’. Vul eventueel ook een einddatum van de publicatie in.
  • Tags – In dit veld kunt u tags aan het media item toevoegen. Deze tags worden getoond in het overzicht onder de titel van het item en kunnen worden gebruikt als zoekterm. U kunt meerdere tags toevoegen.
  • Beveiligd – Vink deze optie aan indien alleen ingelogde gebruikers het media item mogen bekijken. Wanneer de webpagina met de mediatheek module al beveiligd is, hoeft u de media items zelf niet te beveiligen.
  • Beschrijving – Voeg hier een beschrijving van het media item toe. Ook kunt u deze ruimte gebruiken om een video plaatsen door middel van een iframe. Wanneer een gebruiker op het media item klikt, zal er een pagina met de beschrijving worden geopend.
  • Bestand – Hier kunt u een bestand toevoegen dat door de gebruiker gedownloaden kan worden. Klik op ‘Browse’ om een bestand te selecteren.

Een media item wijzigen

Om een media item te wijzigen, klikt u in het overzicht op de titel van het item. Maak de gewenste wijzigingen en klik vervolgens op ‘opslaan’.

Een media item verwijderen

Om een media item te verwijderen, klikt u op  achter het media item in het overzicht.

Volgorde wijzigen

Om de volgorde van media items te wijzigen, gebruikt u in het overzicht de pijltjes  en  om de media items naar boven en naar beneden in de lijst te verplaatsen.