Afbeeldingen invoegen

1. Druk in de werkbalk op de knop 'Afbeelding', deze is te herkennen aan het icoontje van een foto.
  2. Druk op 'Bladeren op server' of voeg een link in van een afbeelding in het veld gelabeld 'URL' (ga dan naar stap 6).
  3. Een pop-up opent met de applicatie 'Bestandsbeheer'. U kunt een reeds geüploade afbeelding selecteren of nieuwe uploaden. Zie bestandsbeheer hoe dit moet.
    Er wordt aangeraden foto's als JPG bestand te uploaden, maar alle overige afbeeldingen, zoals logo's, als PNG bestand. PNG bestanden kunnen namelijk transparantie ondersteunen, wat bij afbeeldingen zoals logo's gewenst is.
  4. Wanneer u een bestand aanklikt verschijnt er een voorbeeld van de afbeelding. U kunt de afbeelding nog roteren of een andere kleur (grijswaarden/sepia) geven voordat u de foto upload.
    Verdere aanpassingen van afbeeldingen, zoals bijsnijden, zijn niet mogelijk. Dat dient u zelf op uw computer te doen. Wanneer u met Windows werkt, kan dat bijvoorbeeld in de Foto’s applicatie, voor Mac kan dat bijvoorbeeld met behulp van Voorvertoning.
  5. Om te bevestigen gaat u naar ‘kies dit bestand’. Er komen dan verschillende opties tevoorschijn waarmee u bepaalt welke grootte de afbeelding dient te hebben. U kunt kiezen uit origineel, small, medium of large. Grotere afbeeldingen nemen meer tijd in beslag bij het laden van de webpagina.
  6. In het venster kunt u nog additionele eigenschappen toevoegen. Dit is niet verplicht.
  7. In het veld gelabeld 'Alternatieve tekst' kunt u een omschrijving van de afbeelding toevoegen voor zoekmachines en mensen met een handicap.
  8. De afmetingen kunnen worden aangepast met de velden 'Breedte' en 'Hoogte'.
  9. De rand van de afbeelding kan worden aangepast met het veld 'Rand'.
  10. De ruimte rondom kan worden aangepast met de velden 'Hspace' en 'Vspace'.
  11. De uitlijning bepaalt waar de afbeelding komt te staan relatief van de inhoud.
  12. Bevestig dit met de knop 'OK'.
  13. De eigenschappen van de afbeelding kunnen te allen tijde worden aangepast door in de afbeelding te rechtermuisklikken en op 'Eigenschappen afbeelding' te drukken.

Afbeelding omzetten naar link

1. Selecteer de afbeelding.
  2. Druk in de werkbalk op de knop 'Link', deze is te herkennen aan het icoontje van een ketting.
  3. Druk op ‘Bladeren op server’.
  4. Kies voor linken naar een webpagina.
  5. Navigeer aan de linkerzijde in de siteboom naar de gewenste pagina en selecteer deze.
  6. Bevestig dit met de knop ‘kies dit bestand’.