Onder het tabblad ‘Instellingen’ kunnen verschillende zaken ingesteld en/of aangepast worden.

E-mail

Onder ‘E-mail’ kan een ‘Standaard afzender’ ingevuld worden. Dit e-mail adres wordt dan standaard gebruikt als afzender adres voor e-mails zoals ‘Wachtwoord vergeten’ of een bevestigingsmail na het invullen van een formulier (indien geen ander afzender adres wordt opgegeven).

Iframes

Onder ‘Iframes’ kunt u aangeven of de website ingevoegd mag worden als iframe in andere websites. Voor verreweg de meeste website is dit niet wenselijk, maar als u bijvoorbeeld een formulier van de website op een andere website wilt invoegen middels een iframe, dan dient u deze optie aan te passen. Indien de andere website draait op een ander domein dan de eigen website, dient de optie te worden ingesteld op "Toestaan vanuit iedere bron".
Let op! Wij adviseren deze instellingen niet te veranderen bij onvoldoende kennis over wat deze instelling doet.

Er kan gekozen worden uit drie opties:

• Niet toestaan
  • Toestaan maar alleen vanuit dezelfde bron
  • Toestaan vanuit iedere bron

Druk op ‘opslaan’ om de instellingen aan te passen.

Verwijsmethode

Indien een bezoeker klikt op een link of een iframe laadt op de website, dan wordt aan de bron die opent meegegeven waar de bezoeker vandaan komt (de verwijzing). Standaard wordt dit alleen meegegeven aan interne bronnen (met dezelfde basis URL). Het kan echter zo zijn dat bepaalde externe diensten vereisen dat de verwijzing wordt meegestuurd. Je kan de verwijsmethode aanpassen zodat de verwijzing ook wordt meegegeven aan externe HTTPS bronnen.

Externe bronnen

Tot slot kunnen externe bronnen worden beheerd. Voorheen hanteerde Genkgo een whitelist voor het gebruik van externe bronnen en was die whitelist alleen door Genkgo aan te passen. Vanaf versie 12 kan per website worden ingesteld welke bronnen zijn toegestaan en specifiek op welke wijze. Als u bijvoorbeeld een YouTube video wilt embedden, dan dient u *.youtube.com toe te voegen en de optie Iframes aan te vinken. Ook als u bijvoorbeeld een externe poll of magazine (zoals ISSUU) wilt invoegen, dient het domein waarop deze toepassingen draaien te worden toegevoegd aan de externe bronnen. Vermoedelijk dient hiervoor alleen de optie Iframes te worden geactiveerd. Voeg niet zomaar een externe bron toe aan de lijst. Gebruik alleen bronnen die te vertrouwen zijn, omdat anders de beveiliging van de website kan worden ondermijnd.