Stap 4: Inhoud aan uw email toevoegen

Welke inhoud u kunt plaatsen is afhankelijk van het sjabloon dat u bij stap 3 hebt ingesteld en de blue print waar dit sjabloon op gebaseerd is. De volgende blue prints zijn van toepassing:

Mixed Column

Indien u in Stap 3: Sjabloon heeft gekozen voor een mixed-column sjabloon dat is in te stellen in Genkgo, volg dan de stappen hieronder:

Header

In het tabblad 'Header' kunt u de 'Titel' en 'Aanhef' van uw e-mail instellen. Deze inhoud wordt boven in uw e-mail geplaatst.

Titel

Bij het tabblad ‘Titel’ kunt u bepalen welke titel u mee wilt geven aan het bericht. Deze titel wordt boven de aanhef geplaatst. U kunt hier kiezen uit:

• Geen titel
  • Titel hetzelfde als het onderwerp van de e-mail
  • Aangepaste titel

Indien u kiest voor ‘Aangepaste titel’ kunt u in het veld eronder de gewenste titel ingeven.
Als u alles naar wens heeft ingevuld, drukt u op ‘opslaan’.

Aanhef

Hier kunt u de gewenste aanhef kiezen. U heeft keuze uit:

Wanneer u de gewenste aanhef heeft gekozen, drukt u op ‘opslaan’.

Content

U kunt meerdere blokken aanmaken. Deze blokken worden onder elkaar in uw e-mail opgenomen. Per blok bepaalt u welke soort inhoud uw wilt aanmaken. Welke types u kunt kiezen is afhankelijk van de applicaties in uw pakket.

Standaard bloktypes zijn:

• Tekst
  • Afbeelding
  • Video
  • Lijst van Bestanden

Applicatie bloktypes zijn (afhankelijk van uw pakket):

• Vacante positie. Organisatie applicatie: Carriere module
  • Evenement. Evenementen applicatie

Bloktype: Afbeelding

Dit bloktype stelt u in staat om een afbeelding te plaatsen in een door uw gekozen layout. De afbeelding wordt op een te kiezen, homogene wijze getoond. U kunt meerdere van deze blokken combineren.

• Bron: selecteer een afbeelding uit de Bestanden applicatie
  • Titel: stel de titel van de afbeelding in. Deze is ter referentie en wordt niet bij de afbeelding in de e-mail getoond
  • Plaatsing: bepaal op welke wijze de afbeelding wordt geplaatst in de e-mail. U kunt kiezen uit meerdere layouts.
  • Link (optioneel): stel een link in voor de afbeelding. Lezers die op de afbeelding klikken/tappen worden naar deze link doorgestuurd.
  • Bijschrift (optioneel): stel een tekst als bijschrift. Afhankelijk van de door uw gekozen "Plaatsing" wordt deze bij de afbeelding getoond.

Bloktype: Video

Dit bloktype maakt het mogelijk om een video in een e-mail te plaatsen. Omdat de meeste e-mailprogramma's geen directe video's ondersteunen wordt er een afbeelding getoond van de video. Nadat een gebruiker op deze afbeelding klikt/tapt, wordt hij/zij automatisch doorgestuurd naar een weergave van de e-mail in de browser. Daar kan de video worden afgespeeld.

Naast de opname van een video (format: mp4) uit de Bestanden applicatie, is er ondersteuning voor de volgende externe bronnen: Youtube, Vimeo.

• Titel: stel de titel van de video in. Deze wordt boven de video in de e-mail getoond.
  • Bron type: kies vanuit welke bron u een video wil plaatsen: Youtube, Vimeo, MP4 vanuit de Bestanden Applicatie.
  • YouTube: Voor hier het volledige webadres (url) in van de video. U kunt deze het beste kopieeren vanuit de adresbalk van uw browser, bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=xMYGPww1lRQ
  • Vimeo: Voor hier het volledige webadres (url) in van de video. U kunt deze het beste kopieeren vanuit de adresbalk van uw browser, bijvoorbeeld: https://vimeo.com/19624263
  • MP4 vanuit Bestanden Applicatie: selecteer het bestand van de video uit de Bestanden Applicatie. Als het bestand nog niet aanwezig is dan kunt u deze uploaden vanaf uw eigen pc/mac. Let op: alleen video's van het type mp4 worden ondersteund.
  • Kies voorbeeld afbeelding: Het systeem toont enkele frames uit de video. Kies het frame dat u wilt gebruiken als voorbeeld afbeelding in de e-mail.
  • Bijschrift (optioneel): kies een bijschrift dat onder de titel en boven de voorbeeld afbeelding/video wordt getoond.

Bloktype: Lijst van bestanden

Dit bloktype stelt u in staat om een nette lijst van links te maken. Dit kunt u bijvoorbeeld gebruiken als u uw lezers één of meerder documenten wil laten downloaden. De links naar deze bestanden worden onder elkaar in een lijst getoond.

1. In de taakbalk kiest u voor "Bestanden toevoegen".
  2. Bestand: selecteer het bestand uit de Bestanden Applicatie. Als het bestand nog niet aanwezig is dan kunt u deze uploaden vanaf uw eigen pc/mac
  3. Titel: stel de titel van het bestand in. Dit is de tekst die in de e-mail wordt getoond. Het is raadzaam om een heldere, beschrijvende titel op te geven. De bestandsnaam zelf wordt in de e-mail niet weergegeven.
  4. Intrekken op (optioneel): stel een datum in waarop het bestand moeten worden "ingetrokken". Na deze datum is het bestand niet meer te raadplegen voor de ontvanger. De link is dan niet langer geldig.

Bloktype: Vacante positie

Met dit bloktype kunt u een vacantie posities vanuit de Organisatie Applicatie kopieeren naar uw e-mail. Op deze manier kunt u eenvoudig u vacatures opnemen in uw e-mails.

• Vacante positie: kies een item uit de lijst. Staat het item er niet tussen? Maak deze dan eerst aan bij in Organisatie.
  • Inhoud: indien gewenst kunt u hier de geimporteerde inhoud van de vacantie positie wijzigen. De wijziging is alleen van toepassing op de tekst van de e-mail. De oorspronkelijke vacantie positie blijft ongewijzigd.
  • Voor de opname van meer dan één item in uw e-mail maakt u een nieuw blok aan.

Bloktype: Evenement

Dit bloktype maakt het mogelijk om een evenement uit de Evenementen applicatie op te nemen in uw e-mail. Inschrijven voor dit evenement is dan mogelijk via Direct Ticketing.

• Evenement: kies het evenement dat u wilt invoegen. De inhoud van dit evenement zal worden gekopieerd.
  • Evenement afbeelding weergeven: bepaal of de afbeelding van het evenement moet worden getoond
  • Content: indien gewenst kunt u hier de geïmporteerde inhoud van het evenement wijzigen. De wijziging is alleen van toepassing op de tekst van de e-mail. De inhoud van het oorspronkelijke evenement blijft ongewijzigd.
  • Voorwaarden opname uitnodiging in e-mail (optioneel): bepaal onder welke voorwaarden het evenement moet worden opgenomen in een e-mail. Dit wordt per individuele ontvanger bepaald.

Single Column

Indien u in Stap 3: Sjabloon heeft gekozen voor een single column sjabloon dat is in te stellen in Genkgo, volg dan de stappen hieronder:

Titel

Bij het tabblad ‘Titel’ kunt u bepalen welke titel u mee wilt geven aan het bericht. Deze titel wordt boven de aanhef geplaatst. U kunt hier kiezen uit:

• Geen titel
  • Titel hetzelfde als het onderwerp van de e-mail
  • Aangepaste titel

Indien u kiest voor ‘Aangepaste titel’ kunt u in het veld eronder de gewenste titel ingeven.
Als u alles naar wens heeft ingevuld, drukt u op ‘opslaan’.

Aanhef

Hier kunt u de gewenste aanhef kiezen. U heeft keuze uit:

Wanneer u de gewenste aanhef heeft gekozen, drukt u op ‘opslaan’.

Kolom

Met Genkgo Communicatie kunt u uw mailing uit meerdere berichten laten bestaan. Ieder bericht kunt een u titel en een link meegeven waar de ontvanger dan weer op kan drukken.

Hoe kunt u de inhoud van een bericht toevoegen?

1. Klik op 'Toevoegen'. Er zal een nieuw scherm verschijnen.
  2. Vul onder ‘Eigenschappen’ de titel van het bericht in. U kunt er ook voor kiezen om de titel te verbergen, deze wordt dan niet weergegeven in de e-mail. Indien u een link invult, zal de titel van het bericht veranderen in een link naar het adres dat u heeft ingevuld. Dit veld is niet verplicht.
  3. Onder ‘Inhoud’ vindt u een tekstverwerker. Hier schrijft u het bericht dat u wilt plaatsen in uw e-mail. U kunt meerdere berichten aanmaken per mailing, dus u bent niet gebonden aan één blok. Genkgo zal deze berichten onder elkaar zetten en er een geheel van maken.
    • Placeholders - Het is ook mogelijk om de inhoud van profielvelden uit de organisatie mee te sturen in een e-mail. Iedere ontvanger krijgt de inhoud van het eigen profielveld te zien. Op deze manier kunt u de inhoud van de e-mail personaliseren voor de ontvanger, bijvoorbeeld door de ontvanger aan te spreken bij de eigen naam.
      U doet dit door middel van placeholders. Een placeholder staat altijd tussen de volgende tekens: {{placeholder}}. Om de inhoud van een profielveld op te nemen in een e-mail gebruikt u het volgende format: {{organization:veldnaam}}. De veldnaam die u in een placeholder gebruikt vindt u in de Organisatie applicatie -> Instellingen -> Velden & eigenschappen -> het juiste objecttype -> klik op categorie -> kolom 'placeholder'. De placeholder voor het veld 'weergavenaam is bijvoorbeeld {{organization:name}}.

Let op! Wilt u in uw bericht een link plaatsen naar een website? Om te voorkomen dat uw bericht bij ontvangers als spam wordt gemarkeerd, dient u dit niet te doen door de URL in de tekst op te nemen en vervolgens te linken naar de website. Door de link-tracker in de Communicatie applicatie kan dit worden aangemerkt als spam. Wat u wel kunt doen is linken naar de website in een lopende tekst, bijvoorbeeld "meer informatie vind u op deze website". Hier leest u meer over het toevoegen van links.
Indien u toch een URL plaatst in de tekst en deze linkt, wordt er in het voorbeeld een waarschuwing weergegeven.

Hier leest u hoe u bijlages toe kunt voegen aan de mail.

Wanneer u klaar bent met het aanmaken van berichten drukt op ‘volgende’. U wordt dan doorgeleid naar stap 5.

Tip: Wilt u een inleiding schrijven voor uw nieuwsbrief? Maak dan het eerste bericht (kies voor ‘Titel verbergen’), sla deze als eerste op en laat deze bovenaan verschijnen.
Tip: De tekstverwerker is hetzelfde als die van Genkgo Website.

HTML

Indien u in Stap 3: Sjabloon heeft gekozen voor ‘html’, dan kunt u in stap 4 een html code plakken. Er zijn veel diensten beschikbaar die html sjablonen aanbieden. Enkele voorbeelden:

• MailChimp
  • Unlayer
  • BEE (beefree.io)
  • Stripo email
  • Campaign monitor

Genkgo levert geen support op en draagt geen verantwoordelijkheid voor de code die hier wordt gebruikt. Controleer het resultaat in Stap 5: Voorbeeld om er zeker van te zijn dat alles klopt.

Html codes kunnen niet worden opgeslagen in de applicatie Communicatie als sjabloon. De code dient per bericht te worden geplakt.