Stap 4: Inhoud aan uw email toevoegen

Single Column

Indien u in Stap 3: Sjabloon heeft gekozen voor een single column sjabloon dat is in te stellen in Genkgo, volg dan de stappen hieronder:

Titel

Bij het tabblad ‘Titel’ kunt u bepalen welke titel u mee wilt geven aan het bericht. Deze titel wordt boven de aanhef geplaatst. U kunt hier kiezen uit:

• Geen titel
  • Titel hetzelfde als het onderwerp van de e-mail
  • Aangepaste titel

Indien u kiest voor ‘Aangepaste titel’ kunt u in het veld eronder de gewenste titel ingeven.
Als u alles naar wens heeft ingevuld, drukt u op ‘opslaan’.

Aanhef

Hier kunt u de gewenste aanhef kiezen. U heeft keuze uit:

Wanneer u de gewenste aanhef heeft gekozen, drukt u op ‘opslaan’.

Kolom

Met Genkgo Communicatie kunt u uw mailing uit meerdere berichten laten bestaan. Ieder bericht kunt een u titel en een link meegeven waar de ontvanger dan weer op kan drukken.

Hoe kunt u de inhoud van een bericht toevoegen?

1. Klik op 'Toevoegen'. Er zal een nieuw scherm verschijnen.
  2. Vul onder ‘Eigenschappen’ de titel van het bericht in. U kunt er ook voor kiezen om de titel te verbergen, deze wordt dan niet weergegeven in de e-mail. Indien u een link invult, zal de titel van het bericht veranderen in een link naar het adres dat u heeft ingevuld. Dit veld is niet verplicht.
  3. Onder ‘Inhoud’ vindt u een tekstverwerker. Hier schrijft u het bericht dat u wilt plaatsen in uw e-mail. U kunt meerdere berichten aanmaken per mailing, dus u bent niet gebonden aan één blok. Genkgo zal deze berichten onder elkaar zetten en er een geheel van maken.
    • Placeholders - Het is ook mogelijk om de inhoud van profielvelden uit de organisatie mee te sturen in een e-mail. Iedere ontvanger krijgt de inhoud van het eigen profielveld te zien. Op deze manier kunt u de inhoud van de e-mail personaliseren voor de ontvanger, bijvoorbeeld door de ontvanger aan te spreken bij de eigen naam.
      U doet dit door middel van placeholders. Een placeholder staat altijd tussen de volgende tekens: {{placeholder}}. Om de inhoud van een profielveld op te nemen in een e-mail gebruikt u het volgende format: {{organization:veldnaam}}. De veldnaam die u in een placeholder gebruikt vindt u in de Organisatie applicatie -> Instellingen -> Velden & eigenschappen -> het juiste objecttype -> klik op categorie -> kolom 'placeholder'. De placeholder voor het veld 'weergavenaam is bijvoorbeeld {{organization:name}}.

Let op! Wilt u in uw bericht een link plaatsen naar een website? Om te voorkomen dat uw bericht bij ontvangers als spam wordt gemarkeerd, dient u dit niet te doen door de URL in de tekst op te nemen en vervolgens te linken naar de website. Door de link-tracker in de Communicatie applicatie kan dit worden aangemerkt als spam. Wat u wel kunt doen is linken naar de website in een lopende tekst, bijvoorbeeld "meer informatie vind u op deze website". Hier leest u meer over het toevoegen van links.
Indien u toch een URL plaatst in de tekst en deze linkt, wordt er in het voorbeeld een waarschuwing weergegeven.

Hier leest u hoe u bijlages toe kunt voegen aan de mail.

Wanneer u klaar bent met het aanmaken van berichten drukt op ‘volgende’. U wordt dan doorgeleid naar stap 5.

Tip: Wilt u een inleiding schrijven voor uw nieuwsbrief? Maak dan het eerste bericht (kies voor ‘Titel verbergen’), sla deze als eerste op en laat deze bovenaan verschijnen.
Tip: De tekstverwerker is hetzelfde als die van Genkgo Website.

Html

Indien u in Stap 3: Sjabloon heeft gekozen voor ‘html’, dan kunt u in stap 4 een html code plakken. Er zijn veel diensten beschikbaar die html sjablonen aanbieden. Enkele voorbeelden:

• MailChimp
  • Unlayer
  • BEE (beefree.io)
  • Stripo email
  • Campaign monitor

Genkgo levert geen support op en draagt geen verantwoordelijkheid voor de code die hier wordt gebruikt. Controleer het resultaat in Stap 5: Voorbeeld om er zeker van te zijn dat alles klopt.

Html codes kunnen niet worden opgeslagen in de applicatie Communicatie als sjabloon. De code dient per bericht te worden geplakt.