Bestanden

Waarschuwing! Houd bij het verwijderen/aanpassen/verplaatsen van bestanden rekening met links of ingevoegde afbeeldingen in e-mails of webpagina's. Deze verwijzingen worden na de actie incorrect. U dient dan de referenties opnieuw in te stellen.

U kunt bestanden plaatsen in de mappen die u aangemaakt heeft. U kunt er ook voor kiezen om bestanden te plaatsen in de hoofdmap. Deze worden niet opgenomen in de bestandenboom, maar zijn wel zichtbaar in het overzicht op het rechter scherm. Hier vindt u informatie over de volgende zaken:

Bestanden uploaden

1. Navigeer naar de map waar u de bestanden wilt uploaden.
  2. In het menu drukt u op de knop 'Bestand uploaden'. Er verschijnt hier vervolgens een venster waarin u op twee manieren bestanden kunt toevoegen:
    • Met de knop 'voeg bestanden toe'. U kunt vervolgens de bestanden op uw computer selecteren. U kunt meerdere bestanden tegelijk toevoegen en meerdere keren bestanden toevoegen zonder deze direct te uploaden.
    • De bestanden in het grijze vlak slepen waar 'Sleep bestanden hierheen' staat.
  3. De bestanden worden pas in Genkgo gezet wanneer deze worden geüpload.
  4. Bevestig dit met de knop 'start upload'.

Tip: Er wordt aangeraden foto's als JPG bestand te uploaden, maar alle overige afbeeldingen, zoals logo's, als PNG bestand. PNG bestanden kunnen namelijk transparantie ondersteunen, wat bij afbeeldingen zoals logo's gewenst is.

Afbeeldingen kunnen in Genkgo worden geroteerd en van kleur worden gewijzigd (grijswaarden/sepia). Overige bewerkingen, zoals bijsnijden, zijn niet mogelijk. Dat dient u zelf op uw computer te doen. Wanneer u met Windows werkt, kan dat bijvoorbeeld in de Foto’s applicatie, voor Mac kan dat bijvoorbeeld met behulp van Voorvertoning.

Bestandsnaam aanpassen

1. Druk aan de rechterzijde van het bestand op het icoontje van het potlood.
  2. Vul hier de nieuwe bestandsnaam in.
  3. Bevestig dit met de knop 'wijzigen'.

Bestand verplaatsen

1. Druk aan de rechterzijde van het bestand op het icoontje van de deur met pijl.
  2. Selecteer waar het bestand naartoe moet worden verplaatst.
  3. Bevestig dit met de knop 'wijzigen'.

Bestand verwijderen

1. Druk aan de rechterzijde van het bestand op het icoontje van het rode bolletje met de witte streep.
  2. Bevestig dit met de knop 'verwijderen'.
  3. Annuleer dit met de knop 'Terug' in de menubalk.

Bestand downloaden

1. Aan de rechterzijde van het bestand, drukt u op het  icoontje.
  2. Het bestand wordt direct gedownload naar uw apparaat.