Bijlages toevoegen aan mails in communicatie

Voor het toevoegen van bijlages aan een e-mail moeten een aantal stappen worden genomen. Er moet een link worden gemaakt naar een bestand in de Bestanden Applicatie. De ontvanger kan op deze link klikken om het bestand te downloaden.

Stap 1. Bestand uploaden naar Bestanden Applicatie

Zorg dat het bestand dat u als bijlage aan de e-mail wilt toevoegen in de Bestanden Applicatie staat. Hier leest u hoe u een bestand uploadt naar de Bestanden Applicatie.

Stap 2. Nieuwe kolom aanmaken

We raden aan om een aparte kolom in de e-mail te maken. Deze geeft u de titel ‘Bijlages’. Plaats een tekst in de kolom. Deze moet verwijzen naar de bijlage. Voorbeelden zijn ‘Klik hier om de bijlage te downloaden’, of ‘Verslag-2019.pdf’.

Stap 3. Maak een link

1. Selecteer de geschreven tekst.
  2. Klik op de knop ‘link’ met het icoon van twee schakeltjes.
    Er verschijnt een pop-up.
  3. Klik op ‘bladeren’ of ‘browse server’.
    U komt nu in de Bestanden Applicatie.
    Navigeer naar het bestand dat u als bijlage wilt toevoegen. Selecteer dit bestand en klik op ‘kies dit bestand’.
    Klik op ‘OK’.

De pop-up verdwijnt en de tekst die u in stap 2 hebt geschreven is nu een link.
Wanneer een ontvanger op deze link klikt, wordt het bestand gedownload.