Mailprogramma instellen

Eigen mailprogramma instellen

U kunt van vrijwel elk toestel en mailprogramma gebruiken maken om mail te ontvangen en versturen. Als u een eigen mailprogramma gebruikt om uw mail op te halen en te verzenden, volg dan de instructies van de maker van uw programma. De server instellingen kunt u hier vinden.

Tips:

1. Uw gebruikersnaam = volledige e-mailadres. Dus uwnaam@uwdomein.nl is uw gebruikersnaam.
  2. Zorg dat u alleen kleine letters gebruikt voor het e-mailadres.
  3. Zorg dat u het wachtwoord goed kopieert en plakt. Controleer of u niet per ongeluk een spatie hebt meegekopieerd.
  4. Authenticatie voor inkomende én uitgaande mail gaan met behulp van hetzelfde wachtwoord.
  5. Als u geen TLS kunt selecteren als beveiligingsmethode, kies dan voor SSL.
  6. Genkgo ondersteunt alleen IMAP. Genkgo ondersteunt geen POP3.

Handleidingen van de fabrikant

Er zijn talloze mailprogramma's beschikbaar. Deze worden elk op een andere wijze ingesteld. Van de belangrijkste hebben we een link naar de instructiepagina van de maker geplaatst: