Verhuizing

Bent u een nieuwe klant van Genkgo? Dan kunt u hier lezen hoe de verhuizing van hosting werkt.

Welke hostingscenario's zijn er mogelijk?

Wanneer u als nieuwe klant gebruik gaat maken van de hosting diensten van Genkgo, zijn er verschillende scenario’s mogelijk. Deze scenario’s worden hieronder beschreven.

Scenario 1: Verhuizen domeinnaam, verhuizen e-mail

Dit is het meeste gebruikelijke scenario. Hier hoeft u geen technische kennis en kunde voor te hebben. In dit scenario verhuizen wij de bestaande domeinnaam naar Genkgo. Ook verhuizen wij de bestaande e-mailaccounts. Het enige wat u hiervoor moet aanleveren is het volgende:

• Verhuistoken voor de domeinnaam (ook wel EPP code genoemd), op te vragen bij de oude aanbieder. Let op! dit kan vaak alleen per e-mail, verstuurd vanaf een adres dat bekend is bij de aanbieder. Meer uitleg hierover vindt u bij ‘Verhuizen van een domeinnaam’.
  • Een lijst met te verhuizen e-mailaccounts, voorzien van gebruikersnaam, wachtwoord en servergegevens. Wij verhuizen alleen zogenaamde IMAP e-mail. Als u niet weet of uw organisatie gebruik maakt van IMAP, kunt u dit navragen bij de oude aanbieder. Meer informatie over IMAP leest u bij ‘Verhuizen van e-mail’.

Scenario 2: Niet verhuizen domeinnaam, niet verhuizen e-mail

Voor dit scenario is technische kennis en kunde, of ondersteuning van de bestaande aanbieder noodzakelijk. Dit is voor organisaties die de domeinnaam en e-mail in eigen/extern beheer willen houden. Om toch de website en software beschikbaar te maken via de domeinnaam, dienen de instellingen hiervan te worden aangepast.

Wat is er nodig:

• Instellen van DNS instellingen domein. Dit gaat via het beheer of 'control panel' van de bestaande aanbieder. Let op! zorg dat u op tijd controleert of u de juiste inloggegevens heeft voor deze omgeving.
  • Wij zullen u de benodigde aanpassingen toesturen. Deze kunt u vervolgens (laten) invoeren in de DNS verwijzingen.
  • Als u gebruik wilt gaan maken van mail via Genkgo, dan is het belangrijk om uw huidige hostingprovider te laten weten dat mail via Genkgo geen spam is. Dit doet u door de volgende regel toe te voegen aan de DNS records:

SPF/TXT "v=spf1 include:spf.genkgo.net -all".

Is daar al een SPF/TXT record aanwezig? Voeg dan het volgende hier aan toe:

include:spf.genkgo.net

• Optioneel: U kunt Genkgo de instellingen bij de externe provider laten aanpassen. Hier zijn kosten mee gemoeid.

Scenario 3: Nieuwe domeinnaam

In het geval van een geheel nieuwe domeinnaam hoeft er niets te worden verhuisd. Geef aan ons door wat de domeinnaam moet zijn en Genkgo regelt de rest. Gaat het om een nieuwe domeinnaam, die u onlangs elders hebt aangevraagd, maar is hier nog geen website aan gekoppeld? Volg dan de stappen uit het onderdeel ‘Verhuizen van een domeinnaam’.