Het onderdeel 'Instellingen' bevat de tabbladen 'Verkopersgegevens' en 'Bestelingstellingen'.

Verkopersgegevens

In het tabblad ‘Verkopersgegevens’ kunt de gegevens die op de factuur komten te staan instellen. Gebruikers ontvangen een factuur nadat ze een bestellingen hebben geplaatst.

Tenaamstelling

Deze gegevens worden in de rechterbovenhoek van de factuur geplaatst.

• Naam – De naam van de organisatie
  • Logo – Het logo van de organisatie

Adres

De adresgegevens worden op de factuur geplaatst en zijn tevens nuttig voor de betaalmethode ‘Ophalen op locatie’.

Contactgegevens

• URL – Het adres van uw website, bijv. http://www.uworganisatie.nl.
  • E-mail – Het e-mailadres waarop u kopieën van facturen wilt ontvangen.

Facturatiegegevens

• IBAN – Het iban van de organisatie
  • BIC – De bijbehorende BIC

Factuurgegevens

• KVK nummer – Evt. het KVK nummer van de organisatie
  • BTW nummer – Evt. het BTW nummer van de organisatie
  • Factuurnummer notatie – Hier kunt u m.b.v. placeholder bepalen hoe het factuurnummer eruit komt te zien. Standaard placeholder hiervoor zijn {book-year}} en {{number}, maar andere placeholder mogen ook worden gebruikt. Voorbeeld: W{{book-year}}.{{number}}. Hier staat de W voor ‘Webshop’ (zodat u weet dat het een factuur uit de Webshop applicatie betreft), gevolgd door het boekjaar en, gescheiden door een punt, een oplopend nummer.
  • Maand wisseling boekjaar – Hier vult u het getal in dat correspondeert met de maand waarin uw boekjaar begint. Als dit bijvoorbeeld januari is, vul hier dan "1" in.
  • Betalingstermijn (in dagen) – Vul hier een betalingstermijn in. Deze is alleen van toepassingen op bestellingen op factuur. Op bestellingen die op een andere manier worden betaald, heeft deze instelling geen effect.

BTW voor internationale transacties

Indien u gebruik maakt van de applicatie Financieel, dan kunt u gebruik maken van deze optie. Wanneer uw producten worden gekocht door buitenlandse klanten waarvoor in de Financiële Applicatie de Europese verlegde BTW of buiten-Europa regeling is geactiveerd, kan dat met het vinkje ‘Gebruik BTW instellingen uit Financieel’ voor de Webshop Applicatie worden geactiveerd.

Bevestig uw gegevens met de knop ‘opslaan’.

Bestelinstellingen

Het tabblad ‘Bestelinstellingen’ bevat de volgende opties:

• Opmerkingen vak toevoegen aan bestelformulier – Deze optie zorgt ervoor dat de klant tijdens het bestelproces een opmerking kan toevoegen, bijv. over de levering van het product. De opmerking die een klant heeft gemaakt kunt u terugvinden in het overzicht van de bestelling.
  • Voorraad uitschakelen – Hiermee wordt de voorraadfunctionaliteit helemaal uitgeschakeld. Dat betekent dat alle producten die in de verkoop zijn, onbeperkt beschikbaar zijn.
  • Bedragen inclusief btw weergeven – Deze optie zorgt ervoor dat de prijzen inclusief btw worden weergegeven. Wanneer de optie niet aan staat, wordt de btw pas weergegeven in de winkelmand.
  • Invoertaal – Kies hier de taal waarin het website bevestigingsbericht (volgende veld) wordt ingevoerd.
  • Website bevestigingsbericht – Het bericht wat hier wordt ingevuld, wordt getoond nadat de klant een bestelling heeft afgerond.
  • Besteluitleg – Hier kan voor een aantal stappen in het bestelproces een uitleg worden toegevoegd. Deze uitleg komt bovenaan in het scherm te staan bij de betreffende stap in het bestelproces.