Hyperlinks maken naar andere pagina's

Links

Als u links gaat plaatsen op uw site raden wij u aan om geen 'klik hier' teksten te plaatsen. Beter is het om de tekst die informatie geeft over de link te selecteren.

Voorbeeld:
Niet: Voor informatie over de “het onderwerp” klik hier
Wel: Op deze website is meer informatie te lezen over het onderwerp

Link invoegen naar een webpagina

1. Selecteer de tekst die u wilt veranderen in een link.
  2. Druk in de werkbalk op de knop 'Link invoegen/wijzigen', deze is te herkennen aan het icoontje van een ketting.
  3. Plak de link in het veld gelabeled 'URL'.

Link naar interne pagina

1. Selecteer de tekst die u wilt veranderen in een link.
  2. Druk in de werkbalk op de knop 'Link invoegen/wijzigen', deze is te herkennen aan het icoontje van een ketting.
  3. Druk op 'Bladeren op server'.
  4. Kies voor linken naar een webpagina.
  5. Navigeer aan de linkerzijde in de siteboom naar de gewenste pagina en selecteer deze.
  6. Bevestig dit met de knop ‘kies deze pagina’.

Link naar document dat de bezoeker kan downloaden

1. Selecteer de tekst die u wilt veranderen in een link.
  2. Druk in de werkbalk op de knop 'Link invoegen/wijzigen', deze is te herkennen aan het icoontje van een ketting.
  3. Druk op 'Bladeren op server'.
  4. Kies voor linken naar een bestand.
  5. Navigeer naar de locatie van het bestand en selecteer deze.
  6. Bevestig dit met de knop ‘kies dit bestand’.

Link maken naar een plek binnen dezelfde pagina

1. Ga met de cursor naar de plek in de pagina waar de link uiteindelijk naar moet verwijzen.
  2. Druk in de werkbalk op de knop 'Interne link', deze is te herkennen aan het icoontje van een vlag.
  3. Geef deze een unieke naam. Deze mag niet meer dan één keer voorkomen in dezelfde pagina.
  4. Ga met de cursor naar de tekst in de pagina die u wilt veranderen in een link.
  5. Druk in de werkbalk op de knop 'Link invoegen/wijzigen', deze is te herkennen aan het icoontje van een ketting.
  6. Kies bij Link type 'Interne link in pagina' en selecteer de juiste interne link.
  7. Bevestig dit met 'OK'.

Link verwijderen

1. Selecteer de tekst met de link die u wilt verwijderen. U hoeft deze niet volledig te selecteren.
  2. Druk in de werkbalk op de knop 'Link verwijderen', deze is te herkennen aan het icoontje van een ketting met een kruis erbij.

Button maken

Het is mogelijk om een link het uiterlijk van een knop geven.
Loop de volgende stappen door voor het maken van een knop:

1. Maak een link.
  2. Druk op 'Opslaan'.
    De pagina wordt vernieuwd en u blijft in de tekstverwerker.
  3. Klik op de tekst waarvan u een link hebt gemaakt.
  4. In de menubalk van de tekstverwerker ziet u twee uitklapmenu's: de tweede geeft standaard 'Styles' aan. Klik op het uitklapmenu met 'Styles' en selecteer 'Button'.
  5. Druk nogmaals op 'Opslaan'.

De button is nu te zien op uw webpagina.