Pagina wijzigen op de website

Navigeer altijd eerst in de applicatie 'Website' naar de pagina die moet worden gewijzigd.

Pagina eigenschappen wijzigen

1. Navigeer in de websiteboom naar de pagina waarvan u de eigenschappen wilt wijzigen.
  2. Klik in de menubalk op de knop 'Eigenschappen'. U wordt vervolgens doorverwezen naar het scherm waar u de eigenschappen van de pagina kunt wijzigen:
  • Naam – U kunt de naam aanpassen aan hoe deze in de applicatie wordt weergegeven. Als deze leeg blijft, krijgt het de naam van de titel.
  • Type – U kunt ook het type pagina wijzigen. Hier heeft u keuze uit ‘Pagina met content’ of ‘Doorstuurpagina’. Een pagina met content is een ‘normale’ webpagina met inhoud. Een doorstuurpagina linkt echter direct door naar een andere (externe) webpagina.
  • Titel – Vul de titel in. Deze komt boven in de pagina op de publieke website te staan.
  • Menu – U kunt de naam van de pagina in het menu op de publieke website veranderen. Wanneer deze leeg blijft, wordt de pagina niet in het menu weergegeven.

Tip: De naam van het menu item mag afwijken van de paginatitel. Voor een titel is vaak meer ruimte waardoor u een langere tekst kunt gebruiken. Het menu item dient vanwege de beperkte ruimte compacter te zijn.

Voorbeeld:
Titel: Neem contact met ons op
Menu: Contact

• Sitemap – Indien de webpagina moet worden geïndexeerd in de sitemap, vink dan de optie 'Sitemap' aan.
  • Een sitemap is een plek waar alle links in de website worden vermeld. Deze is ook toegankelijk voor zoekmachines. Beveiligde pagina's verschijnen niet in de sitemap, ook al is deze optie aangevinkt.
  • Taal – Hier kiest u de taal van de pagina. U kunt kiezen uit de talen die beschikbaar zijn voor uw website. Vink ‘Ook op subpagina’s taal aanpassen’ aan om ervoor te zorgen dat alle pagina’s onder de huidige pagina’s direct dezelfde taal krijgen.
  • Meta beschrijving – De beschrijving van de pagina is alleen toegankelijk voor zoekmachines. In dit tekstblok kan u een korte omschrijving plaatsen van wat er op deze pagina te vinden is. Wanneer u veel waarde hecht aan uw vindbaarheid bij zoekmachines, is het zinvol dit tekstblok in te vullen.

Tip: gebruik woorden in uw tekst waarvan u verwacht dat mensen hierop zullen zoeken. Daarnaast dient u hele lange lappen met tekst te vermijden.

• Pagina online – Als u de pagina niet direct online wilt zetten, vink dan 'Pagina online' uit. Indien een pagina niet beschikbaar is, wordt de naam van de pagina doorgestreept in de Websiteboom.
  • Startdatum en einddatum – Geef aan of de pagina beschikbaar dient te zijn vanaf een bepaalde datum, tot een bepaalde datum of binnen een bepaalde periode. Als de startdatum leeg is betekent dit dat de pagina direct beschikbaar is. Als de einddatum leeg is betekent dit dat de pagina oneindig beschikbaar is.

Hoe wijzig ik de inhoud van een pagina?

1. Navigeer in de websiteboom naar de pagina die u wilt bewerken.
  2. Kies het tabblad waaronder de informatie staat die u wilt bewerken. De meeste inhoud staat meestal onder de tab 'Hoofdgedeelte'.
  3. Druk op de module waar u de inhoud van wilt aanpassen. Wanneer er maar één module is dan staat deze al uitgeklapt.
  4. Voor elke van de verschillende onderdelen kunt hier een aparte uitleg vinden.

Een pagina verplaatsen

1. Navigeer in de websiteboom naar de pagina die u wilt verplaatsen.
  2. Druk in de menubalk onder de knop 'Meer opties' op 'Verplaatsen'.
  3. Geef in de Websiteboom aan waar de pagina onder moet komen te staan.
  4. Bevestig dit met de knop 'Verplaatsen'.

Een pagina verwijderen

1. Navigeer in de websiteboom naar de pagina die u wilt verwijderen.
  2. Druk in de menubalk onder de knop 'Meer opties' op 'Verwijderen'.
  3. Als u zeker weet dat de pagina moet worden verwijderd, bevestig dit dan met de knop 'Verwijderen'. Zo niet, kies dan 'Ga terug' of 'Terug' in de menubalk.

Interne referentie maken

Een interne referentie kopieert de pagina naar een andere plek op de website, waarbij de gegevens gekoppeld zijn. Dat houdt in: aanpassingen op de gekopieerde versie worden automatisch bijgewerkt bij het origineel en vice versa.

1. Navigeer in de Websiteboom naar de pagina die u wilt kopieëren.
  2. Druk in de menubalk onder de knop 'Meer opties' op 'Interne refentie'.
  3. Geef in de Websiteboom aan waar de kopie van de pagina onder moet komen te staan.
  4. Bevestig dit met de knop 'Referentie aanmaken'.