Het rooster samenstellen

Wanneer de programma’s, sprekers, ruimtes en activiteiten zijn aangemaakt, kan het rooster worden samengesteld. Het rooster bestaat uit programma’s, tijdsloten en activiteiten.

Over het rooster

Binnen het onderdeel ‘Rooster’ in de evenementenboom kan het rooster worden samengesteld. De toegevoegde programma’s, sprekers, activiteiten en ruimtes kunnen hier met elkaar worden gecombineerd tot een overzichtelijk rooster van het gehele evenement. Het hoofdgedeelte geeft een overzicht van alle programma’s. Door te klikken op een programma krijgt u het overzicht van de verschillende tijdsloten binnen dit programma te zien.
Tijdsloten zijn delen van het programma. Aan tijdsloten kunnen weer activiteiten en ruimtes worden toegevoegd. Sprekers worden aan activiteiten toegevoegd in het onderdeel ‘Activiteiten’. Bestanddelen kunnen nooit los aan een programma worden toegevoegd, maar moeten altijd zijn opgenomen in een tijdslot.

In het hoofdgedeelte van een programma is het overzicht van het gehele rooster te zien. Dit bestaat uit verschillende kolommen:

• Periode – Hier is de begin- en eindtijd van de tijdsloten weergegeven.
  • Titel – Hier zijn de namen weergegeven die u aan de tijdsloten hebt gegeven.
  • Type – Hier is weergegeven van welk type de tijdsloten zijn.
  • Aantal activiteiten – Voor de type tijdsloten die opgesplitst kunnen worden in activiteiten is hier weergegeven hoeveel activiteiten aan het tijdslot zijn toegevoegd.
  • Ruimte – Hier wordt weergegeven in welke ruimte het tijdslot plaatsvindt. Als er meerdere ruimtes zijn toegevoegd aan het tijdslot, is weergegeven hoeveel ruimtes er zijn toegevoegd.

De volgende handelingen kunnen worden verricht in ‘Rooster’: