Werken met introducees

Scenario

U organiseert een evenement waarbij leden een introducee mogen meenemen. U wilt ervoor zorgen dat leden een extra ticket kunnen reserveren voor een introducee. Op die manier kunt u netjes bijhouden hoeveel mensen er op uw evenement aanwezig zullen zijn, en hoeveel leden en introducees er aanwezig zijn.

Uitlegvideo

In onderstaande video wordt een uitgebreide beschrijving gegeven van hoe u de juiste instellingen kunt maken in de Evenmenten Applicatie voor het meenemen van introducees naar uw evenement. Vind u het prettiger om te lezen, dan kunt u het artikel onder de video volgen.

Instellingen

U configureert het evenement eerst zoals u gewent bent. De volgende instellingen zijn nodig voor introducees:

1. Twee verschillende ticketopties: ‘Normaal’ voor leden, en ‘Introducee’.
  2. Stel de groepen in. Volgens het bovenstaande scenario worden beide ticketopties aangeschaft door leden. In dat geval hoeft u alleen de groep ‘Leden’ toe te voegen.
  3. Stel reserveringsperiodes in voor alle toegevoegde groepen.
  4. Stel voor leden en introducees in welke prijzen gelden voor de ticketopties.

Deze instellingen zorgen ervoor dat leden een ticket kunnen reserveren voor zichzelf en voor een introducee.

Geavanceerde instellingen

Reserversingslimiet: het aantal te kopen introducee kaartjes limiteren

Mag een lid maar een beperkt aantal introducees meenemen (bijvoorbeeld alleen zijn/haar partner)? Dan stelt u een Reservingslimiet in voor de ticketoptie “Introducee”.

Formulier: Informatie over de introducee verzamelen

Hebt u informatie nodig van de introducee, bijvoorbeeld zijn of/haar N.A.W. gegevens? Dan kun u een Formulier maken waarin u om deze gegevens vraagt. Het formulier koppelt u aan de ticket optie “Introducee”. Na het toevoegen van het kaartje aan zijn/haar winkelmandje zal het lid worden doorgeleid naar de vragen uit het formulier. De antwoorden die worden gegeven kunt u inzien en downloaden.